Ethereum Etkinliğinde Türkiye Haritasını Niteleyen Görsel Sonrası Ekipten Özür Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devconnect İstanbul kapsamında gerçekleşen ETHGünü etkinliğinde, Türkiye haritasına yönelik görsel sonrası ekipten özür açıklaması geldi. 

Bugün başlayan ve 19 Kasım tarihine kadar devam edecek Devconnect İstanbul kapsamında gerçekleşen Vitalik Buterin’in de konuşmacıları arasında yer aldığı ETHGünü etkinliğinde talihsiz bir olay yaşandı. ETHGünü kapsamında etkinlik için neden İstanbul’un seçildiğine dair sunum yapan Kaan Uzdoğan’ın kullandığı slayttaki Türkiye haritası ve bayrağı hatalı olunca ortalık karıştı.

(Söz konusu hatalı görsel)

Kaan Uzdoğan’ın seçtiği Türkiye haritası görselinin Doğu Anadolu bölgesi tam değildi ve Türk bayrağındaki yıldız 5 değil 6 köşeliydi. Görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasıyla birlikte tepkiler büyürken Uzdoğan’dan konuyla alakalı açıklama geldi.

Söz konusu görseli etkinlikten kısa süre önce yapay zekaya hazırlattığını belirten Uzdoğan, yapılan hatayı geç fark ettiğini ifade etti. Kaan Uzdoğan, görseli sunumdan çıkartacaklarını belirtirken yaşananlar için özür diledi:

Tamamen benim hatam ve slaytları sok dakika hazırlarken gözden kaçmış. Görseller yapay zeka ile oluşturuldu bu sebeple hatalar var. Heskesten samimi şekilde özür diliyorum ve affınıza sığınıyorum, ilgili kısmı çıkartacağız.

Uzdoğan’ın paylaşımından kısa süre sonra daha detaylı bir şekilde konuya açıklık getiren ETHGünü’nün resmi sosyal medya hesabı görselin yapay zeka tarafından üretildiğini teyit etti:

Ethereum ekosistemini ülkemizde, belki de dünyanın en değerli kentlerinden birinde ağırlıyor olmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu kadar gurur duyduğumuz bir işe düşen gölge ise bizleri yalnızca üzmedi, aynı zamanda dikkatsizliğimizden dolayı mahcup da hissettirdi. Ülkesini çok seven ve topraklarının gelişerek dünyanın en büyük ve etkili topluluklarından biri olması için gece gündüz çalışan bir ekip olarak bugün yaşanan olayın kesinlikle kasıtlı olmadığını belirtmek istiyoruz. Yapay zeka tarafından yapılan bu görseli; yoğunluğumuz arasında, kontrol etmeden koyduğumuz ve yalnızca katılımcılarımızı değil aynı zamanda tüm topluluğumuzu üzdüğümüz için tüm içtenliğimizde özür diliyor ve bu yaşanan elim olayın sorumluluğunu aldığımızı söylemek istiyoruz.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Etkinliğinde Türkiye Haritasını Niteleyen Görsel Sonrası Ekipten Özür Açıklaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!