Analistlere Göre Ethereum Yatırımcıları Kar İçin Hala Fırsat Kovalıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glassnode analistlerine göre Ethereum yatırımcıları, kar satışı yapmak için yeni fırsatlar bekliyor olabilir.

Blockchain analiz firması Glassnode’un raporuna göre Bitcoin’deki Net Gerçekleşmemiş Kar/Zarar (NUPL) göstergesi, 0,5 seviyesini Ethereum’a kıyasla üç ay daha önce geçti.

NUPL’deki 0,5 seviyesi, yatırımcıların gerçekleşmemiş karının, yatırım yapılmış varlığın toplam piyasa değerinin %50’sinden fazla olduğunu gösteriyor ve bu genelde fiyatta yeni rekorların kırıldığı dönemlere denk geliyor.

Kısa vadeli yatırımcıların kripto para alım maliyeti, o kripto para için tarihsel olarak güçlü bir direnç ve destek noktası olarak işlev gördü. Bitcoin’in 59.800 dolarda destek bularak yeniden yukarı yönde hareket etmesi, buna örnek gösterilebilir.

Ethereum’daki kısa vadeli yatırımcıların alım maliyeti ise fiyatın güncel seviyesine çok yakın durumda. Glassnode, bu yatırımcıların “piyasanın aşağı yönde dalgalanması halinde panik yapabileceği” uyarısında bulundu.

Ek olarak, Bitcoin’in aksine Ethereum’daki kısa vadeli yatırımcıların yoğun miktarda sermaye biriktirmediği belirtildi. Bitcoin, 2021’deki fiyat rekorunu kırmışken Ethereum’un hala kıramamış olması, ETH piyasasına yeni sermayenin akmadığını gösteriyor.

Bu, uzun vadeli Ethereum yatırımcılarını da kar satışı yapmak için daha iyi fırsatları beklemeye itiyor.

Glassnode ekibi, “Bitcoin ve Ethereum arasındaki sermaye akışına baktığımızda aslan payını Bitcoin’in aldığını görebiliyoruz ki bu muhtemelen ABD’deki spot ETF’lerden kaynaklanıyor. Kısa vadeli yatırımcılar ve spekülatif hareketlilikler Bitcoin’e yoğunlaşmış durumda ve Ethereum, bundan çok küçük oradan faydalanabiliyor.” dedi.

Analistlere Göre Ethereum Yatırımcıları Kar İçin Hala Fırsat Kovalıyor isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistlere Göre Ethereum Yatırımcıları Kar İçin Hala Fırsat Kovalıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!