Poloniex Saldırganından Milyonlarca Dolarlık Hata: Altcoin’i Yanlışlıkla Yaktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kripto para borsası Poloniex’in saldırganı panik halinde yanlış işlem yapınca 2,5 milyon dolardan oldu.

Poloniex 10 Kasım günü yaklaşık 120 milyon dolar değerinde ciddi bir hack saldırısına uğramıştı. Saldırgan fonların bir kısmını parçalar halinde aklamaya çalışırken yanlış bir işlem yaptı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre hacker, 2,5 milyon dolar değerinde 10,5 Golem’i (GLM) projenin sözleşme adresine gönderdi. Sözleşme adresi, kimsenin erişimi olmadığı bir “yakma” adresiydi ve 2,5 milyon dolarlık varlığın tümü sonsuza dek dolaşımdan çıkmış oldu.

Uzmanlar saldırganın panik halinde yanlış adresi kopyaladığını ve acele işlemleri esnasında bu hataya sürüklediğini dile getirdi.

Dün ortaya çıkan verileri saldırganın çeşitli kripto paralardan milyonlarca dolarlık çaldığını ortaya koymuştu. Saldırıdan sonra harekete geçen Poloniex sahibi Justin Sun, saldırgana çaldığı kripto paraların %5’ini ödül olarak vermeyi ve geri kalanını 1 hafta içinde iade almayı teklif etmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Poloniex Saldırganından Milyonlarca Dolarlık Hata: Altcoin’i Yanlışlıkla Yaktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!