BlackRock’tan SEC’e anlamlı ETF eleştirisi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BlackRock, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot kripto ve kripto vadeli borsa yatırım fonu uygulamalarına farklı muamele etmek için herhangi bir meşru nedeni olmadığını savundu.

BlackRock’ın “iShares Ethereum Trust” adlı bir spot-Ether (ETH) ETF’si planı, Nasdaq’ın 19b-4 başvuru formunu firma adına SEC’e sunmasının ardından 9 Kasım’da resmen onaylandı.

BlackRock başvurusunda, SEC’in spot kripto ETF’lerine yönelik muamelesini sorguladı. Yatırım yönetim devi, düzenleyicinin bu başvuruları sürekli olarak reddetme nedenlerinin vadeli işlemler ve spot ETF’ler arasındaki yanlış ayrımlarından kaynaklandığını belirtti.

“Komisyon’un ETH vadeli işlemlerine işlem yapma imkanı sunan ETF’leri onayladığı ve bunların da spot ETH piyasasına göre fiyatlandırıldığı göz önünde bulundurulduğunda, Sponsor, Komisyon’un spot ETH’ye işlem alma imkanı sunan ETP’leri de onaylaması gerektiğine inanıyor.”

I took Scott’s advice and read Blackrock’s argument for approval of a spot ETH ETF.

It’s very compelling.

The argument flows from Grayscale’s DC Circuit victory: the SEC can’t lawfully approve ETH futures ETFs but not a spot ETH ETF. I agree.

Read here: https://t.co/7mwYNWDHRo https://t.co/fAgVBnOBZZ

— Jake Chervinsky (@jchervinsky) November 10, 2023

SEC henüz tek bir spot kripto ETF başvurusuna yeşil ışık yakmadı, ancak bir dizi kripto vadeli işlem ETF’sini onayladı.

Menkul kıymetler düzenleyicisi, bu durumun, spot kripto ETF’lerini kapsayan 1933 Yasası’nın aksine 1940 Yasası kapsamında sözde üstün düzenleme / tüketici korumalarına sahip kripto vadeli işlem ETF’lerinden kaynaklandığını belirtti.

Ayrıca SEC, Chicago Ticaret Borsası’nın (CME) dijital varlık vadeli işlem piyasası üzerindeki düzenleme ve gözetim paylaşım anlaşmalarını da tercih ediyor gibi görünüyor.

Ancak BlackRock, SEC’in 1940 Yasası tercihinin, ETF’lerin temel varlıklarına değil, ETF’lere ve ETF sponsorlarına belirli kısıtlamalar getirdiği için geçerli olmadığını savundu.

Özellikle, bu kısıtlamaların hiçbiri ETF’nin dayanak varlıklarına yönelik değildir.

“Sonuç olarak Sponsor, 1940 Yasası kapsamında ETH vadeli ETF’lerin tescili ile 1933 Yasası kapsamında spot ETH ETP’lerin tescili arasındaki ayrımın olmadığına ve iki ürünün farksız olduğuna inanmaktadır.”

İlgili: Delaware’de kayıtlı BlackRock iShares Ethereum Trust

BlackRock, SEC’in CME aracılığıyla kripto vadeli işlem ETF’lerini onayladığı için, “CME gözetiminin spot ETP’leri etkileyecek spot piyasa dolandırıcılığını tespit edebileceğini açıkça belirlediğini.” belirtti.

Bu nedenle, firmanın gözünde, SEC’e mevcut düşünce çizgisi altında başvuruyu reddetmek için haklı bir neden bırakmamaktadır.

I suggest reading this 19b-4 filing closely, specifically the arguments presented in the “Applicable Standard” section (starting pg 12). Keep an eye on (1) ’40 Act/’33 Act discussion and (2) significant markets test analysis.

It will likely serve you well in the future. https://t.co/tlemiQzgbr

— Scott Johnsson (@SGJohnsson) November 9, 2023

Kripto ve ETF analistleri arasında genellikle, Bitcoin ile ilgili bir spot kripto ETF’sinin ilk SEC onayının eli kulağında olduğu düşünülüyor.

Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, 10 Ocak’tan önce ETF’silerin onaylanma oranının yüzde 90 olduğunu tahmin ediyor.

Magazin: Kripto düzenlemesi – SEC Başkanı Gary Gensler son sözü söyleyecek mi?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlackRock’tan SEC’e anlamlı ETF eleştirisi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!