Sam Bankman-Fried’ın suçlu bulunmasıyla FTX tazminat talebi yüzde 57’ye yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Claims Market verilerine göre FTX talebi 57’ye ulaştı. FTX’in talep fiyatlandırmasındaki bu artış, şu anda iflas etmiş durumdaki kripto borsasının daha önce yatırım yaptığı yapay zeka (AI) şirketlerinin değerlenmesine atfedildi.

Alacaklılar, işletmeler finansal zorluklar yaşadığında veya iflas ettiğinde yatırımlarının bir kısmını telafi etmek amacıyla talepte bulunurlar. Geri kazanılan toplam tutara ilişkin tahminlere dayanarak yatırımcılar bu talepleri alıp satar. Bir talebin fiyatlandırması yükseldiğinde tahmini geri kazanım değerinde artış yaşanır. 

FTX tazminat talepleri. Kaynak: Claims Market

FTX’in yapay zeka şirketlerine yaptığı yatırımın değerlenmesiyle iflastan kurtarılabilecek potansiyel miktar da arttı. Tazminat talebi, belirli bir para tutarının yasal olarak talep edilmesidir.

Buradaki talep yüzdesi değeri, platformdan beklenen geri kazanım miktarını ifade eder. FTX tazminat talepleri, yaklaşık yüzde 35-40 ile Celsius, yaklaşık yüzde 50 ile Genesis yüzde 10 ile Alameda ve yalnızca yüzde 7-9 ile Three Arrows Capital (3AC) gibi iflas eden diğer kripto para firmalarıyla karşılaştırıldığında en yüksek değere ulaştı.

FTX tazminat taleplerindeki artış, eski FTX CEO’su Sam BankFried’ın 2 Kasım tarihinde jüri tarafından yedi suçlamanın tamamından suçlu bulunmasıyla sona eren kamu davası sırasında gerçekleşti. Davaya bakan yargıç, Mart 2024 tarihinde davayla ilgili kararını açıklayacak.

FTX tazminat talepleri, iflas süresi boyunca kripto topluluğu arasında önemli bir tartışma konusu olmuştu. Davadaki yargıç FTX’in borçlarını ödemesi için yaklaşık 3,4 milyar dolar değerinde kripto varlık satmasına izin vermişti. Kripto paraların fiyatının yükselmesi ve FTX’in yatırım yaptığı şirketlerin değerinin artmasıyla alacaklılar kaybettikleri paranın önemli bir kısmını FTX’ten geri almaya oldukça yaklaştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Bankman-Fried’ın suçlu bulunmasıyla FTX tazminat talebi yüzde 57’ye yükseldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!