SafeMoon, yaşanan son istismarı ele aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SafeMoon, son gelişmelerin değerlendirildiğini ve durumun derhal çözülmesi için çalışıldığını söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dolandırıcılık nedeniyle suçlanan DeFi projesi SafeMoon, son gelişmelerin yakından takip edildiğini söyledi.

Proje tarafından X üzerinde yapılan açıklamaya göre geliştirici ekip, kullanıcılara hizmet etme ve projenin vizyonunu ilerlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

SafeMoon, geçtiğimiz mart ayında istismar edildi ve 8,9 milyon dolarlık BNB kaybedildi. Saldırıdan elde edilen fonların merkezi borsalar üzerinden taşındığı tespit edildi. Blockchain analiz şirketi Match Systems, bu işlemlerin kolluk kuvvetleri açısından önemini vurguladı.

We are reviewing the recent news and we of course take these issues extremely seriously.

As we receive more information, we will do our best to address the situation as quickly as possible.

In the meantime our teams continue to build and we keep our focus on delivering for…

— SafeMoon (@safemoon) November 2, 2023

Match Systems’in analizine göre saldırgan, SafeMoon’un akıllı sözleşmesindeki “Bridge Burn” özelliğinden yararlandı ve SafeMoon token’ları için “burn” fonksiyonunun herhangi bir adreste işler hale gelmesini sağladı.

Saldırganların eylemi, 32 milyar SFM’nin SafeMoon’un likidite havuzu adresinden SafeMoon’un dağıtımcı adresine aktarılmasını sağladı. Bu, token’ların değerinin hızlı bir biçimde artmasına neden oldu. Fiyatın artmasından yararlanan hacker, fiyatı olağandışı bir şekilde artan SFM’leri BNB karşılığında sattı. Böylelikle hacker, 27.380 BNB elde etmiş oldu.

Match System’in analizine göre SafeMoon, akıllı sözleşmedeki güvenlik açığının önceki sürümde bulunmadığını belirtti. Projeye göre saldırı, yeni sürümün sunulduğu 28 Mart’ta gerçekleşti. Bu da içeriden birinin bu işin arkasında olup olmadığına dair söylentileri artırdı.

Saldırının sorumlusu, ilk etapta protokolü yanlışlıkla kötüye kullandığını ve kullanıcı fonlarının yüzde 80’ini iade etmek için bir iletişime geçmek istediğini belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SafeMoon, yaşanan son istismarı ele aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!