Fed’in ödeme sistemindeki hata akıllara BTC’yi getirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankalarından bazıları, Federal Rezerv’in ödeme sistemlerinden birinin 3 Kasım’da kesintiye uğramasının ardından müşterilerin para yatırma işlemlerini gerçekleştiremedi.

Federal Rezerv, hatanın bankalar ve işverenler tarafından ücretlerin çalışanların banka hesaplarına yatırılması için yaygın olarak kullanılan bir ödeme işleme ağı olan Automated Clearing House’daki (ACH) sorundan kaynaklandığını söyledi.

ACH, Federal Rezerv Bankaları ve Elektronik Ödeme Ağı tarafından işletilmektedir.

Bankalar müşteri hesaplarının güvende olduğunu vurgularken, Federal Rezerv tüm hizmetlerinin UTC saatiyle 16:44’te yeniden başladığını açıkladı.

Ancak müşteriler, halen daha yaşanan sıkıntıdan şikayetçi durumda. Bir X kullanıcısı Georgiaree Godrey, kendisine hala ödeme yapılmadığını ve sonuç olarak kirasını ödeyemediğini söylüyor.

Hello. Some deposits from 11/3 may be temporarily delayed due to an issue impacting multiple financial institutions. Your accounts remain secure, and your balance will be updated as soon as the deposit is received. ^adrian

— Bank of America Help (@BofA_Help) November 3, 2023

Bir başka X kullanıcısı Des Imoto, fonların kaybolması halinde güvende olamayacağını yineledi ve Bitcoin’in mevcut soruna bir çözüm olarak ortaya çıktığını savundu.

“Fonlar kayıp olduğu için güvende değil. #Bitcoin bunu düzeltir.”

X kullanıcısı LashishLizard da Wells Fargo’ya kendilerine karşı uygulanan gecikme ücretlerini ödeyip ödemeyeceklerini sordu.

“Peki herkesin gecikme faizlerini, mahkeme masraflarını ve bu saçmalıkla ilgili diğer her şeyi ödeyecek misiniz? Çünkü kredi şirketleri, faturalar, ev sahipleri paranızın olmadığını duymak istemiyor.” dediler.

Hi, we appreciate you reaching out to us. We would like to see how we can help. Please send us your full name/ZIP/phone # and we would be happy to follow up with you. ^adrian

— Bank of America Help (@BofA_Help) November 3, 2023

CNBC’nin Eylül ayında yaptığı bir ankete göre, Amerikalıların yüzde 61’i maaş çekiyle geçiniyor. Bu oran Mart ayında yüzde 58 seviyesindeydi.

İlgili: JPMorgan kripto piyasaları için sınırlı olumsuzluk öngörüyor: Rapor

ABD bankalarından gelen kesinti raporları, 3 Kasım günü UTC saatiyle yaklaşık 11:00’de çoğaldı.

Downdetector’a göre Bank of America’dan gelen raporlar, UTC saatiyle 16:00’da 15 dakikalık bir aralıkta 313 adete ulaştı.

Bank of America outages reported in the last 24 hours. Source: Downdetector.

Ayrıca Federal Rezerv, Temmuz ayında bankaların ve para aktarıcı hizmetlerin ACH’ye güvenmek zorunda kalmadan anında ödeme yapmalarına olanak tanıyan FedNow’u başlattı.

Magazin: İstikrarsız paralar: Değer kaybı, bankaların batması ve diğer riskler yaklaşıyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed’in ödeme sistemindeki hata akıllara BTC’yi getirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!