CFTC’nin yeni hamlesi, LedgerX’i hesaba katmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu (CFTC) dikkatini şirketlerin müşteri varlıklarını nasıl ele aldıklarına çevirdi.

CFTC’nin yapmış olduğu son teklifi, vadeli işlem komisyoncuları (FCM’ler) ve türev takas kuruluşları (DCO’lar) için kurallar geliştirmeyi amaçlıyor. Düzenleyicinin teklifine göre, bu şirketlerin artık müşteri fonlarını likiditesi yüksek varlıklara yatırmaları gerekecek. Ancak, revize edilen kurallar, LedgerX’in operasyonel modelini hesaba dahil etmedi.

LedgerX, müşterileriyle doğrudan bağlantılar kuruyor. Ayrıca şirket, geleneksel rolünden saparak (FCM’lerin aracı olmak) bir DCO olarak faaliyet gösteriyor.

Screenshot of CFTC’s proposed rule. Source: CFTC

CFTC Komisyon Üyesi Kristin Johnson, düzenleyici çerçevenin sektörün hızlı evriminin gerisinde kaldığını vurgulayarak endişelerini dile getirdi. Daha önce FTX bünyesinde yer alan ve şu anda Miami International Holdings’in bir parçası olan LedgerX, doğrudan müşteri erişimi sağlayarak faaliyet gösteriyor.

LedgerX, aracıların dahil olduğu geleneksel uygulamalardan farklı olarak, müşteriler için kripto para birimi işlemlerini doğrudan gerçekleştirme çabasıyla dikkatleri üzerine çekti. Şirket, varlık ayrımı gibi gelişmiş tüketici güvenceleriyle operasyonlarını güçlendirerek birkaç CFTC kaydını elde etti.

Diğer taraftan Johnson, tüm bu süreçleri göz önünde bulundurarak perakende müşteriler için tek tip koruma sağlayacak revize edilmiş bir düzenleyici çerçeveyi savundu.

İlgili: CFTC bu yıl ihbarcılara çoğunlukla kripto ipuçları için 16 milyon dolar ödedi

Düzenleyici tedbirlerin sürekli değişen türev piyasası ile uyumlu kalmasını sağlamak CFTC’nin sorumluluğunda yer alıyor. Düzenleyici kurum, tüm bu çalışmalarını perakende müşterilerin çıkarlarını korumak amacıyla yürütüyor.

Magazin: Mevduat riski: Kripto borsaları paranızla gerçekten ne yapıyor?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC’nin yeni hamlesi, LedgerX’i hesaba katmadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!