Coinbase, Trilyonlarca Dolar Potansiyeli Olan Sektörün Geleceğini Araştırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para şirketi Coinbase tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre tokenlaştırma teknolojisi, zamanla daha yaygın şekilde kullanılabilir.

Coinbase tarafından paylaşılan rapora göre kurumsal şirketler, makroekonomik koşulların da etkisiyle birlikte tokenlaştırma teknolojisi hakkında eskisine kıyasla çok daha fazla bilgi sahibi oldular.

2017 yılında gayrimenkul, emtia, sanat eseri gibi fiziki ürünlerin tokenlaştırma yoluyla dijitalleştirilebileceği ve trilyonlarca dolarlık malın blockchaine aktarılabileceği düşünülüyordu.

Coinbase raporuna göre bu senaryo gerçekleşmese de tokenlaştırmaya yeniden ilgi duyulmaya başladı:

“Tokenlaştırmanın ticari kullanım alanı illikit, fiziki varlıkları blockchaine taşımaktan çıkıp, ABD Hazine tahvili, banka mevduatı, para piyasası fonları, repo anlaşması gibi sermaye piyasası enstrümanlarına yöneldi.”

Tokenlaştırılmış varlık sektörünün ne kadar büyüyeceği ile ilgili farklı tahminler bulunuyor. Citigroup, sektörde 2030’a kadar 5 trilyon dolarlık; Boston Consulting Group aynı tarihe kadar 16 trilyon dolarlık bir hacim görülebileceğini öngörüyor.

Coinbase araştırmasına göre sektörün büyümesindeki engellerden biri, yasal zorluklar olabilir:

“Bu yeni bir piyasa olduğu için çok bilindik bir içtihat ve hukuki bir şablon bulunmuyor, dolayısıyla bunların kurulması için ciddi miktarlarda para ve zaman harcanması gerekiyor.”

Coinbase araştırmacıları, konuyla ilgili hukuki zemin geliştikçe uzun vadede “tokenlaştırılmış likiditenin” de büyüyeceğini tahmin ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase, Trilyonlarca Dolar Potansiyeli Olan Sektörün Geleceğini Araştırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!