SEC Onaylı Tek Altcoin Ripple’ı Gölgede Bıraktı: Yüzde 24 Yükseliş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple (XRP) yöneticilerine yönelik suçlamalarından vazgeçince bir altcoinde yaşanan yükseliş dikkat çekti.

SEC, 19 Ekim günü mahkeme sunduğu bir dosyada Ripple yöneticileri hakkındaki suçlamalardan vazgeçtiğini açıklamıştı. Bu haberle birlikte XRP fiyatı yükselirken XRP’den daha fazla yükseliş yaşayan Stacks (STX) dikkatleri üzerine topladı.

Düzenleyici kurumdan onay alan ilk ve tek altcoin olan STX, Ripple’ın SEC’ye karşı kazandığı bu kısmi zaferle birlikte %20’den fazla yükseldi. Yaşanan ani artışla birlikte STX, XRP’nin %8’lik yükselişini bile gölgede bırakmış oldu.

Stacks, SEC onayını 2019 yılında almıştı ve bu onay süreci için 10 aylık çaba sarf edilirken 20 milyon dolarlık harcama yapılmıştı.

STX, geçtiğimiz süreçte gerek Grayscale’in SEC’ye karşı kazandığı gerekse Ripple’ın kısmi zaferlerinin ardından yükseliş yaşamıştı.

Öte yandan Stacks ekibinin sosyal medya üzerinden multisig mainnet’in (çoklu imza ana ağı) yakın zamanda piyasaya sürülebileceğine yönelik sinyalleri de fiyatı pozitif etkilemiş olabilir. Bununla birlikte piyasa analistleri , Bitcoin (BTC) tabanlı çalışan Stacks’in olası bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı beklentisiyle de alıcı yönlü talebini güçlendirmiş olabileceğini düşünüyor.

Stacks nedir?

Stacks (STX), Bitcoin blokzincirini kullanarak akıllı kontratlar oluşturmaya ve merkeziyetsiz uygulamalar geliştirmeye olanak tanıyan bir kripto para projesidir. Stacks, kullanıcıların verilerini ve dijital kimliklerini güvende tutmalarına yardımcı olan bir blokzincir ekosistemini destekler. Bu ekosistemin temelinde merkeziyetsiz bilgi işlem ağı yatmaktadır.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %24 yükseliş sergileyen STX, 0,549 dolar seviyesinden 0,671 dolara ulaştı. STX yazım esnasında 0,652 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Onaylı Tek Altcoin Ripple’ı Gölgede Bıraktı: Yüzde 24 Yükseliş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!