Bitfinex CTO’suna Göre Bu Protokol, Bitcoin Tabanlı Varlıklar İçin Kullanılabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, Bitcoin üzerinden stablecoin üretmek için en uygun protokolü açıkladı.

The Block ile yaptığı röportajda konuşan Ardoino’ya göre Bitcoin üzerinden stablecoin üretmek için “en iyi fırsatı” RGB protokolü sunuyor.

Bitfinex’in kardeş şirketi Tether, 2014’te Bitcoin blockchaini üzerinden stablecoin üretebilmek için Omni’yi kullanmış, ardından onu kullanmayı bırakmıştı. Ardoino’ya göre RGB, Omni’nin “meşru mirasçısı” olabilir:

“Omni özelinde konuşursak biz Bitcoin üzerinden token üretmeyi sağlayan modern, ölçeklenebilir, client-side bir akıllı sözleşme sistemine sahip olma fırsatını RGB’nin sunduğuna inanıyoruz. Bitcoin topluluğunun önde gelen pek çok ismi RGB’yi destekliyor ve biz, RGB’nin Omni’nin meşru mirasçısı olmak için gereken tüm özelliklere sahip olduğuna inanıyoruz.”

Bitcoin ve Lightning Network için off-chain bir protokol niteliğinde olan RGB, Bitcoin tabanlı dijital varlıklar üretmeyi sağlıyor. Peter Todd’un çalışmalarına dayanan bu fikir ilk olarak 2016’da, Bitcoin eğitmeni Giacomo Zucco tarafından “blockchain dışı bir varlık sistemi” olarak öne atıldı.

Tether, Ethereum ve Tron blockchainlere kıyasla talebin düşmesi sebebiyle ağustosta Omni’yi kullanmayı bıraktı.

Ardoino’nun açıklamasına göre Tether, RGB üzerinden USDT üretme fikrini değerlendiriyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitfinex CTO’suna Göre Bu Protokol, Bitcoin Tabanlı Varlıklar İçin Kullanılabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!