Caroline Ellison, Genesis’i kandırmak için yedi farklı bilanço hazırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, Genesis’i nasıl yanılttıklarına ilişkin konuştu.

Inter City Press’in haberine göre Caroline Ellison, Sam Bankman-Fried’ın yönlendirmesiyle alınan kredileri gizlemek için yedi ayrı bilanço hazırladı.

Bugün verdiği ifadede Ellison, Genesis yetkilisi Matt Ballansweig ile görüşme yapmadan önce nasıl bir plan izlediklerini açıkladı:

“Sam, bilançoyu Genesis’e göndermememi söyledi. FTX’ten 10 milyar dolarlık kredi almıştık ve kendi yöneticilerimize ve kuruluşumuza bağlı olan 5 milyar dolarlık kredimiz vardı. Genesis’in bu bilgiyi paylaşabileceğini düşündük. Bana bilgileri sunmam için alternatif yollar bulmamı söyledi. Bilançoumuzdaki şeyleri gizlememi istedi. Böylelikle yedi farklı bilanço hazırladım. Sahtekar gibi davranmak istemezdim”

Ellison’ın ifadesine göre bu olay 19 Haziran 2022 tarihinde yani iflastan yaklaşık 6 ay önce gerçekleşti.

Ellison, bilançoları hazırladıktan sonra Sam’e çeşitli alternatifler sunduğunu ve karar vermesine izin verdiğini dile getirdi. 

AUSA: What did the defendant tell you to do?
Ellison: He told me to come up with alternative ways to present the information. He wanted me to conceal things on our balance sheet. So I prepared 7 different balance sheets. I did not want to be dishonest but…

— Inner City Press (@innercitypress) October 11, 2023

Ellison, kendini iyi hissetmediğini söyledi

Ellison, Alameda’nın bilançosunda FTX müşterilerinden alınan 9,9 milyar dolarlık para olması konusunda nasıl hissettiğine dair gelen soruya şu yanıtı verdi:

“Kendimi iyi hissetmedim. İnsanlar bunu öğrendiği takdirde FTX’ten paralarını geri çekebilirlerdi”

Bu yanıt üzerine FTX müşterilerinin paralarını çekmek istemesi halinde neler olacağına dair gelen soruya Ellison, “Paramız yoktu” yanıtını verdi.

Sam Bankman-Fried davasında sanıklar dinlenmeye devam ediyor. Ellison’dan önce hakim karşısına çıkan Gary Wang, Alameda’nın sınırsız para çekme yetkisine sahip olduğunu dile getirmişti.

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried ise kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmeye devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Caroline Ellison, Genesis’i kandırmak için yedi farklı bilanço hazırladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!