FED Başkanı Jeromy Powell Konuştu, Bitcoin Hareketlendi: İşte İlk Tepkisi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı faiz açıklamalarıyla birlikte Bitcoin’de (BTC) 300 dolarlık hareket görüldü.

FED Başkanı Powell Jackson Hole etkinliğinde yaptığı açıklamada, uygun olduğu takdirde faizleri daha da artırmaya hazır olduklarını belirtti. ABD enflasyonunu sürdürülebilir bir şekilde %2‘ye düşürme planları kapsamında dikkatli bir şekilde faiz artırımı yapabileceklerini söyledi.

Powell ayrıca FED’in hareketlerine devam etmesi için iş piyasasındaki sağlamlığı işaret etti. Mevcut para politikasının riskler taşıdığının farkında olduklarını belirten Powell, FED’in hiçbir şekilde %2 enflasyon hedefinden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Öte yandan büyüme verilerinin beklenenden fazla gelmesinin daha fazla faiz artışına sebep olabileceğini dile getiren Powell, önümüzdeki toplantıda bütün riskleri değerlendireceklerini söyledi.

Değerlendirmenin bir sonucu olarak sıkılaştırma politikasına devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

Yapılan konuşma esnasında Bitcoin’de önce düşüş gözlemlenirken sonra 26 bin dolar seviyesinden 26.300 dolara kadar yükseliş yaşandı. Bitcoin, yazım esnasında 26.090 dolardan işlem görüyor.

FED Başkanı Jeromy Powell Konuştu, Bitcoin Hareketlendi: İşte İlk Tepkisi! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED Başkanı Jeromy Powell Konuştu, Bitcoin Hareketlendi: İşte İlk Tepkisi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!