Ethereum Hem Emtia Hem Menkul Kıymet Olabilir Mi? Eski CFTC Yetkilisinden Çarpıcı Görüş!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) eski yetkilisi Dan Berkovitz, Ethereum’un (ETH) hem emtia hem de menkul kıymet olarak nitelendirilebileceğini dile getirdi.

Dan Berkovitz 23 Mayıs tarihinde Sullivan & Cromwell hukuk bürosundan Collin Lloyd ile birlikte katıldığı programda, Ethereum’un hem emtia hem de menkul kıymet olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Yetkili bu kapsamda, Ethereum’un hem CFTC hem de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) altında regüle edilmesinin mümkün olduğuna değindi.

Kanunların ikili nitelendirme konusunda açık olduğuna değinen Berkovitz, karışıklığın Ethereum’un buğday, yulaf veya kakao gibi fiziksel olmayışından kaynaklandığını dile getirdi. Yetkili, buna karşın vadeli işlem sözleşmesi kapsamına giren her şeyin teknik olarak emtia olarak nitelendirildiğinin altını çizdi.

Öte yandan hazine bonoları, tahviller gibi menkul kıymetlerin vadeli işlem sözleşmelerine konu olabileceği ve bu noktada CFTC’nin yetki alanına gireceği Berkovitz’in ifadeleri arasında yer aldı.

CFTC’nin geçmişte pek çok defa Ethereum’un bir emtia olduğunu dile getirirken SEC’nin bu konuda resmi olarak herhangi bir kategorizasyona gitmediğine dikkat çekildi.

Öte yandan Lloyd, içtihatta blockchain üzerinde faaliyet gösteren varlıkların menkul kıymet olarak adlandırılabileceğine dair herhangi bir ibare yer almadığını belirtti ve konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

“Bu dijital varlık menkul kıymet mi, değil mi?” diye sormak biraz tuhaf. Bence “Bu dijital varlık bir menkul kıymet işleminin bir parçası olarak mı satılıyor?” diye sormalısınız. Bu gerçeklere ve koşullara bağlıdır.

Lloyd, SEC’nin Bitcoin (BTC) dışındaki tüm dijital varlıkların menkul kıymet olarak nitelendirmesi konusundaki iddialarını da eleştirdi.

Ethereum Hem Emtia Hem Menkul Kıymet Olabilir Mi? Eski CFTC Yetkilisinden Çarpıcı Görüş! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Hem Emtia Hem Menkul Kıymet Olabilir Mi? Eski CFTC Yetkilisinden Çarpıcı Görüş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!