ABD Tarafından Kapatılan BTC-e’ye Ait Bitcoin’ler Harekete Geçti: Borsalara Taşındı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD tarafından 2017 yılında kapatılan kripto para borsası BTC-e’ye ait hesaplardaki 3.299 Bitcoin (BTC) harekete geçti.

FBI tarafından 2017 yılında kapatılan ABD merkezli kripto para borsası BTC-e‘ye ait varlıklar uzun süre sonra harekete geçti. Bir Rus Telegram kanalındaki kullanıcılar tarafından fark edilen işlemler 14 Mart tarihinde başladı. Detaylara göre yaklaşık 92 milyon dolar değerinde 3.299 BTC bazı borsalara ve bireysel adreslere gönderildi. Transfere konu olan Bitcoin’lerin ilk olarak 23 Kasım 2022‘de BTC-e’den çekilen 10 bin BTC ile bağlantılı olduğu belirlendi.

On-chain analiz firması Crystal Blockchain tarafından doğrulanan verilere göre hareket ettirilen Bitcoin’lerin bir kısmı MEXC, Kucoin ve BTC2pm borsalarına bağlı cüzdanlara taşındı. Uzmanlar bu işlemlerin, Bitcoin’leri nakit paraya dönüştürme çabasından kaynaklandığını öne sürdü. İşlemin kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor.

FBI, 2017 yılında BTC-e’yi kapatmış ve borsanın yöneticisi olduğu iddia edilen Rus vatandaşı Alexander Vinnik’i Yunanistan’da tutuklamıştı. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Rus yöneticiyi kara para aklama ve diğer suçlar ile yargıladı.

Vinnik, Yunanistan‘da bir süre cezaevinde kaldıktan sonra Fransa’da yargılandı ve nihayetinde ABD’ye iade edildi. Kendisi şu anda Kaliforniya’daki Santa Rita hapishanesinde bulunuyor.

ABD Tarafından Kapatılan BTC-e’ye Ait Bitcoin’ler Harekete Geçti: Borsalara Taşındı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Tarafından Kapatılan BTC-e’ye Ait Bitcoin’ler Harekete Geçti: Borsalara Taşındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!