Hatalar Pahalıya Patladı: 1 Milyar Doların Üzerinde Ether Hiç Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in yöneticilerinden Conor Grogan, bugüne kadar çeşitli hatalar nedeniyle 1,15 milyar dolar değerinde Ethereum’un (ETH) sonsuza kadar yok olduğunu aktardı.

Conor Grogan 21 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kullanıcı hatası, hatalı sözleşmeler ve yazım hataları nedeniyle sonsuza dek erişimi kaybedilen Etherleri kategorize ettiğini belirtti. Toplamda 1,15 milyar dolar değerinde 636 bin Etherin kaybolduğunu aktaran yetkili, bu varlıkların dolaşımdaki toplam arzın yaklaşık %0,5‘ini temsil ettiğini ifade etti.

Yetkilinin paylaştığı verilerde, kaybolan varlıkların 1 milyar dolarlık kısmından fazlasının teknik hatalar yüzünden kaybolduğu görüldü.

Grogan 538 milyon dolar değerinde 306 bin Etherin kaybolmasına neden olan ve 2017’de gerçekleşen Parity Multisig hatasının en büyük kayba neden olan hatalardan biri olduğunu belirtirken diğer büyük hataları ise şöyle sıraladı:

Quadriga hatalı bir akıllı sözleşme nedeniyle 108 milyon dolar değerinde 60 bin ETH
Bilinmeyen bir nedenden dolayı insanları toplu olarak bir yakma adresine gönderdiği 43,5 milyon dolar değerinde 24 bin ETH
Akutars hatalı bir NFT basımı sırasında 20,8 milyon dolar değerinde 11,5 bin ETH

Öte yandan bu kayıpların yalnızca Etherlerin sonsuza kadar erişilemez hale gelen kısımları kapsadığını ve asli tutarın 1,15 milyar doların çok daha üzerinde kaldığını dile getirdi. Grogan, şifreleri unutulmuş hesap cüzdanlarında bulunan Etherlerin ulaşılıp ulaşılamadığını ayırt etmenin mümkün olmadığını bu yüzden asli tutarın tam olarak tahmin edilemediğini belirtti.

Hatalar Pahalıya Patladı: 1 Milyar Doların Üzerinde Ether Hiç Oldu! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hatalar Pahalıya Patladı: 1 Milyar Doların Üzerinde Ether Hiç Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!