FED ve 5 Merkez Bankasının Yeni Ortak Eylemi Bitcoin İçin Ne Anlama Geliyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (FED), ABD doları likiditesini geliştirme çalışmaları kapsamında 5 ülkenin merkez bankası ile ortak bir eylem planı açıkladı. 

FED 19 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, ABD Doları likiditesini geliştirmek adına 6 merkez bankası olarak ortak bir swap hattı operasyonuna gidileceğini açıkladı.

Kanada Merkez Bankası (BoC), İngiltere Merkez Bankası (BoE), Japonya Merkez Bankası (BoJ), Avrupa Merkez Bankası (ECB), İsviçre Ulusal Bankası (SNB) ve FED’nin katıldığı operasyon kapsamında 7 günlük vade işlemi sıklığının haftalıktan günlüğe çıkarılması kararlaştırıldı. Operasyonun bugün itibariyle başlayacağı ve en az nisan ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

FED, swap hatlarının küresel fonlama piyasalarındaki mevcut baskıyı hafifletmek için önemli bir likidite aracı olduğunu dile getirdi.

Bitcoin ve kripto paraları nasıl etkileyecek?

Likidite genişlemesi için faiz indiriminden farklı bir yol izleyen FED’in bu hamlesinin, uzmanlar tarafından kripto para piyasasına ve Bitcoin’e doğrudan bir etkisinin olmayacağı öne sürüldü.

Uzmanlar FED’in swap operasyonlarını geçmişte 2008 ve 2020 yıllarında yaşanan mali krizlere karşılık kullandığını belirtirken swap operasyonlarının, finansal koşulları genişletici bir araç olmaktan ziyade genişleyici finansal araçlara erişmeyi sağlayan bir finans aracı olarak nitelendirdi. Swap operasyonları ile sağlanan likiditenin küçük ve izole bir grubu hedef alacağı tahmininde bulunan uzmanlar, yaşanan genişlemenin kripto para piyasaları ve Bitcoin’e doğrudan yeni sermaye girişine sebep olmayacağını dile getirdi.

FED ve 5 Merkez Bankasının Yeni Ortak Eylemi Bitcoin İçin Ne Anlama Geliyor? isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED ve 5 Merkez Bankasının Yeni Ortak Eylemi Bitcoin İçin Ne Anlama Geliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!