Cathie Wood’un Ark fonu finansal açıdan inatçı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood, önde gelen bir Amerikalı yatırımcı ve yıkıcı teknoloji trendlerine odaklanan aktif olarak yönetilen birkaç borsa yatırım fonunu (ETF) yöneten kayıtlı bir yatırım danışmanı olarak önemli aktörler arasında. Ark Invest’in en bilinen fonlarından biri olan ARK Innovation ETF (ARKK) ise son yıllarda yenilikçi ve yüksek büyüme oranına sahip şirketlere odaklanmasıyla dikkat çekiyor.

Ark Invest ve Cathie Wood’un özellikle ilgilendiği alanlardan biri de kripto para birimi alanıdır. Ark Invest, 2021’in başlarında, Square, PayPal ve Coinbase gibi şirketlerdeki varlıkları aracılığıyla kripto para birimlerine maruz kalmayı içeren ARK Yeni Nesil İnternet ETF’sini (ARKW) piyasaya sürdü. Ayrıca Ark Invest, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların sesli bir savunucusu olmuş ve Cathie Wood bu varlıkların enflasyondan korunma ve değer saklama potansiyelini sık sık dile getirmiştir.

Son olarak Financial Times tarafından paylaşılan son bilgilere göre Ark fonu, dokuz yıl önceki kuruluşundan bu yana amiral gemisi borsa yatırım fonundan 300 milyon dolardan fazla ücret alırken, aynı dönemde yatırımcıların yaklaşık 10 milyar dolarını sildi.

Cathie Wood’un Ark fonu finansal açıdan zoruklarla mücadele ediyor

Ark Invest, Bitcoin söz konusu olduğunda en yükselişte olan kurumsal yatırımcılardan biri oldu. Şirketin arkasındaki isim Cathie Wood, lider kripto Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki yıllarda coin başına 500.000 dolarlık bir fiyata ulaşabileceğini söyledi. Bununla birlikte, Ark Invest’in kripto yatırımlarının diğer yıkıcı teknoloji şirketlerindeki varlıklarına kıyasla hala nispeten küçük olduğunu ve firmanın bu alana olan maruziyetinin düzenleyici ortam geliştikçe değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

Genel olarak, Cathie Wood ve Ark Invest’in yıkıcı teknolojilere ve yenilikçi şirketlere odaklanması, onlara ileri görüşlü yatırımcılar olarak ün kazandırdı. Firmanın kripto alanındaki yatırımları nispeten yeni olsa da, piyasa gelişmeye devam ettikçe kesinlikle dikkat çekiyor.

Son olarak Financial Times tarafından paylaşılan FactSet verilerine göre Ark, fonun değerlemesi Şubat 2021’deki en yüksek seviyesinden yaklaşık dörtte üç oranında düştüğünden bu yana 310 milyon dolarlık ücretlerinin yüzde 70’inden fazlasını gelir olarak kazandı. Bu yıl, ARKK’nın değeri dörtte bir oranında artarak hafifçe toparlanırken, günde ortalama yaklaşık 230.000 dolar ücret getirdi.  

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cathie Wood’un Ark fonu finansal açıdan inatçı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!