Kripto sektörü Avrupa’da genişliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzinciri teknolojisi son yıllarda hızlı bir büyüme içerisine girdi ve Avrupa bölgesinde de birçok ülke çalışmaları ve gelişimi için özellikle aktif bir merkez olmayı hedeflerine ekledi.

Blokzinciri teknolojisi Avrupa’da finans, sağlık ve enerji dahil olmak üzere bir çok sektör tarafından kullanılıyor ve entegre ediliyor. Finans sektöründe blokzinciri, sınır ötesi ödemeler, akıllı sözleşmeler ve kimlik doğrulama gibi çeşitli amaçlar için kullanılıyor. Sağlık sektöründe blok zinciri, hasta verilerini güvenli bir şekilde saklamak ve farklı sağlık hizmeti sağlayıcıları arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için kullanılıyor. 

Doğal olarak kripto para alanında da hızlı bir gelişim içerisinde olan Avrupa Bölgesi, gün geçtikçe daha aktif olmaya devam ediyor. Son verilere bakıldığında da küresel pazarlarda, borsalar tarafından listelenen yeni fiat ticaret çiftlerinin sayısının, stablecoin’lerin yükselişiyle birlikte düştüğü görülüyor. Ancak ABD’nin giderek dostça olmayan düzenleyici ve bankacılık ortamıyla birlikte, Avrupa pazarlarında ortaya çıkan bir fırsat olabilir.

Öyle ki Kaiko’nun verilerine göre 2022’de, tüm borsalarda dolar cinsinden yeni işlem çiftlerinin sayısı 400’den 326’ya düşerken, euro cinsinden yeni çiftlerin sayısı 96’dan 165’e yükseldi.

Avrupa’da kripto sektörü gelişimini hızlandırıyor

Kripto paralar oldukça geniş bir bölgede faaliyet gösteriyor. Kripto konusunda yasakçı bir bakış açısına sahip olan ülkeler hariç birçok bölgede hızlı bir şekilde büyüyen sektör, Avurpa Bölgesinde ise kendisine iyi bir kuluçka alanı bulmuş durumda.

Birçok kurum ve kuruluşa ek olarak şirketler tarafından da hızla benimsenin blokzincir teknolojisi, kendisini kriptoların benimsenmesi ile de gösteriyor. Konu dahilinde ülkelerin finansal düzenleyiciler CBDC ve stablecoin gibi çok daha teknik konular üzerinde kafa yorarken, sektörel gelişim de kullanıcılara çok daha fazla yansımış durumda.

Doğal olarak euro gelişime çok büyük destekler sunuyor. Ancak USD cinsinden çiftlerin hacminin pazar payına baktığımızda, daha geniş bir hikayenin ortaya çıktığını görüyoruz: Doların kriptoda azalan kullanımı. FTX’in çöküşünden bu yana USD pazar payı, USDT, USDC ve euro ticaret çiftlerine göre tutarlı bir şekilde düştü.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto sektörü Avrupa’da genişliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!