Binance, PoR raporuna 11 token daha ekledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance, 7 Mart’ta yapılan bir duyuruya göre, proof-of-reserve (PoR) raporuna 11 token daha ekledi. Bu token’lar MASK, ENJ, WRX, GRT, CHR, CRV, 1INCH, CVP, HFT, SSV ve DOGE’u içeriyor. Yapılan güncellemeyle birlikte Binance, proof-of-reserve sisteminde 24 varlıkta 63 milyar doların üzerinde para olduğunu ifade etti. Borsadaki en büyük varlıklar, sırasıyla 12,7 milyar dolar, 7,1 milyar dolar ve 16,3 milyar dolar ile Bitcoin, Ether ve USDT’yi içeriyor.

Kripto para borsaları, FTX’in çöküşünün ardından daha fazla şeffaflık adına proof-of-reserve yöntemini benimsemeye başlasa da uzmanlar, kullanıcıları bu tür metodolojilerin sınırlamaları konusunda pek çok kez uyardı. Uzmanlara göre bu raporlar, kaldıraç kullanımı ve teminatlandırma ile ilgili çeşitli bilgi eksiklikleri içeriyor. 

Binance’in sözünü ettiği gibi proof-of-reserve sistemi, zincir üstü verileri kullanmak için Merkle kullanıyor. Açıklamaya göre kullanıcılar varlıklarının 1:1 şeklinde gözetimde tutulduğunu görerek rahat edebilirler. 

Binance, Şubat 2023’te “”doğrulama sürecinde kullanıcı verilerinin gizliliğini ve güvenliğini artıracağını” söylediği zk-SNARK’ları uygulayarak PoR sisteminde büyük bir güncelleme yaptığını duyurdu.

Cointelegraph, 16 Aralık 2022’de Güney Afrikalı denetim firması Mazars’ın Binance’in proof-of-reserve denetimini kendi web sitesinden kaldırdığını ve kripto para borsaları için bu tür hizmetlerini tamamen sonlandırdığını bildirmişti.

Firma daha önce 7 Aralık’ya, Binance’in Bitcoin ve zincirler arası Bitcoin varlıklarının tamamen teminat altına alındığını bildirdi. Ancak Mazars, kendi yöntemlerinin “üzerinde anlaşmaya varılan prosedürlere” (AUP) dayandığını ve bir mali denetim anlamına gelmediğini de vurguladı.

Our Proof-of-Reserves just got an update.

We have now increased the number of tokens we cover by 11, to a total of 24.

Find out more about our Proof-of-Reserves and this recent update with the blog below.https://t.co/4kKWhkNK3q

— Binance (@binance) March 7, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, PoR raporuna 11 token daha ekledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!