Yatırımcılar, 2022’de pump ve dump token’larına 4,6 milyar dolar harcadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para yatırımcıları, 2022 yılında pump ve dump token’ları olduğundan şüphelenilen dijital varlıklara 4,6 milyar dolar akıttı. 

4,6 milyar dolar hiç uğruna gitti

Blokzincir analiz şirketi Chainalysis tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan bir rapora göre, 2022’de BNB ve Ethereum (ETH) blokzincirleri üzerinde başlatılan token’lar analiz edildi. Bu analizlerin sonucunda ise yaklaşık 9,900 tanesinin pump ve dump token’ı oldukları ortaya çıktı. 

Pump ve dump token’ları açıklayacak olursak, pump, fiyatı çok fazla şişirilmiş token olduğu anlamına geliyor ve kripto piyasasında yatırımcılar genelde long pozisyon işlem ile yatırımlarını gerçekleştiriyor. Dump token’lar ise genelde fiyatı çok fazla düşürülmüş ve boşaltılmış token’lardan oluşuyor ve yatırımcılar genelde short pozisyon işlemler kullanıyor. Pump ve dump token’lar da genelde kaçırma korkusu (FOMO) yaşayan yatırımcılar arasında alınıp satılıyor. 

Ne var ki Chainalysis, yatırımcıların belirlenen yaklaşık 9.900 pump ve dump token’ına 4,6 milyar dolar yatırım yaptığını tahmin ediyor. 

Ayrıca ,Chainalysis yalnızca tek bir elden 264 adet pump ve dump token piyasaya sürüldüğüne inanıyor. Araştırma şirketi, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:  

“Proje ve token başlatan ekiplerin genelde kim ve ne oldukları bilinmez. Bu durum da birden fazla pump ve dump token oluşturulmasına neden olur.” 

Ne var ki Chainalysis, şüpheli pump ve dump token’larının arkasında yalnızca 445 kişi veya grubun olduğunu tahmin ediyor. Bu da içerik oluşturucuların genellikle birden fazla proje başlattığı anlamına geliyor. Bununla birlikte bu token’ları piyasaya sürenlerin ise neredeyse 30 milyon dolar kar ettikleri düşünülüyor. 

Öte yandan şirket, “Bazı durumlarda da proje başlatan ve token lansmanlarına dahil olanların ekiplerin gerçekten de sağlıklı teklifler sundukları zamanları da görüyoruz. İşte bu tarz projeler de yalnızca kötü piyasa koşullarından dolayı pump ve dump projelerine dönüşebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yatırımcılar, 2022’de pump ve dump token’larına 4,6 milyar dolar harcadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!