NFT hırsızlıkları nasıl önlenir? Uzmanlar yanıtladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her geçen gün olgunlaşaya devam eden NFT sektörü daha fazla kullanıcı kazandıkça, dolandırıcılar da bir o kadar tetikte kalmaya devam ediyor. Özellikle 2022 yılında, Web3’ün kötü niyetli aktörleri, çeşitli saldırılarla milyonlarca dolar değerindeki dijital koleksiyonları bir bir çaldı. 

Web3 alanındaki uzmanlara göre, NFT hırsızlığına kurban gitmemenin çeşitli yolları mevcut. Buna ek olarak, eğer NFT sahipleri bir dolandırıcılığa kurban gittiğinde de belli başlı eylemlerde de bulunabilir. 

Blokzincir güvenlik şirketi CertiK kurucusu ve CEO’su Ronghui Gu, Cointelegraph ile NFT dolandırıcılıklarından korunmanın yollarına ilişkin bir röportaj gerçekleştirdi. Gu, söz konusu dolandırıcılıklardan korunmanın en temel yolunun, durum tespiti yapmak olduğunu belirtti. CertiK CEO’su, kullanıcılara şüpheli bağlantılara tıklamamaları konusunda uyarıda bulundu. 

Durum tespitinin önemi

Konuyu bir adım daha öteye taşıyan Gu, periyodik aralıklarla kontrollerin sağlanması ve NFT’leriN amaçlarına göre sınıflandırılması gerektiklerine inanıyor. 

CertiK kurucusu, ayrıca belirli bir sürenin üzerinde saklanan NFT’lerin platformdan bağımsız bir cüzdanda tutulması gerektiğini vurguladı. 

Daha sonrasında Cointelegraph, Ronghui Gu’ya, NFT’lerin çalındıktan sonra nasıl aksiyonlar alınması gerektiğine ilişkin bir soru yöneltti. Bunun üzerine Gu, böyle bir durumda, üzülerek yatırımcıların yapabilecekleri pek fazla bir şey olmadığını belirtti.

Bu tarz durumlarda NFT pazar yerlerinin yalnızca, çalınan NFT’leri kara listeye alınabilirler. Böylelikle de NFT’lerin hesaptan hesaba transfer edilmesi engellenmiş olur. Gu, ayrıca dolandırıcılıklar hakkında farkındalık yaratmanın devam etmesi gereken bir çaba olduğunu düşünüyor. Ayrıca yönetici, NFT yatırımcılarının dolandırıcılıklara daha az kurban gitmeleri için birtakım eğitim süreçlerinden de geçmeleri gerektiğine vurguda bulundu. 

Donanım cüzdanları bir çözüm mü?

Donanım cüzdanları dolandırıcılıklara harika bir çözüm olsa da Web3 güvenlik şirketi NotCommon’un CEO’su Michael Pierce, yine de birtakım risklerin masada olduğunu söyledi.  

Donanım cüzdanlarının kesinlikle üreticisinden satın alınması gerektiğine vurgu yapan Pierce, böylelikle ikinci el ve daha önce kullanılmış bir cüzdan satın alma risklerinden korunulacağını belirtti. 

Chainalysis veri şirketinde kıdemli stratejist Mohamed Issa da NFT dolandırıcılıklarına ilişkin birkaç yorumda bulundu. Issa’ya göre, NFT sektörü, kripto endüstrisinde en hızlı büyüyen alanlardan bir tanesi. Bu durum da bilgisayar korsanları NFT sektörünü daha çekici hale getiriyor.

İlginizi çekebilir: Dolandırıcılar OpenSea’deki özel NFT satışı özelliğini hedef aldı 

Ayrıca Issa, Cointelegraph’a, potansiyel bir hırsızlığa kurban giderken riskleri öngörmeleri gerektiğini söyledi. Issa, dolandırıcılıkları kolluk kuvvetlerine bildirmek önem arz etse de NFT sahiplerinin şirketleri tarafından oluşturulan bir analiz yazılımı olan Storyline gibi araçlarla yatırımlarını koruyabileceklerine inanıyor. 

Kayıp NFT hareketlerini izleme aracı. Kaynak: Chainalysis

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT hırsızlıkları nasıl önlenir? Uzmanlar yanıtladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!