Stake edilen Ethereum (ETH) miktarı 16 milyon barajını aştı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum ağında stake edilen ETH’lerin miktarı, yeni bir dönüm noktasına ulaşarak 16 milyon ETH’yi aştı.

Bitcoin ilk çıktığında çoğu kişinin anlayamadığı, benimseyemediği ve çoğu zaman suçladığı bir teknolojiydi. Bu teknoloji ve “tekniğin” önemini ilk anlayanlar, günümüz kripto sektörünün kurucuları olarak anılmayı hak eden, çoğunlukla anonim isimler. Ancak bu isimler arasında sorunlara çözüm arayan bir takım kesim de oldu. 

Günümüzde altcoin’ler olarak adlandırdığımız kripto paralar, Bitcoin’inde değişmesi, güncellenmesi ve belki de geliştirilmesi gereken noktaları hayata geçirdiler. Blok boyutunu büyütme yolunda bir adım atan Litecoin buna en büyük örneklerden bir tanesi. Ancak Ethereum, olayı bambaşka noktalara taşıyan, ve belki de DeFi’ın temellerini atan esas proje oldu.

Ethereum’un kripto sektöründe kazandırdığı en büyük devrimsel gelişme şüphesiz akıllı sözleşmeler. Diğer taraftan Ethereum birçok ilkin de altında imza sahibi. Son olarak yaşanan Merge ile birlikte Proof of Stake’e geçiş de bunlardan bir tanesi. 

Son olarak Ethereum, staking oranlarında hızlı bir yükseliş yaşarken, Etherscan verilerine göre sonunda 16 milyon ETH barajını açtı.

Ethereum kilitli stake varlıkların açılmasının arifesinde 16 milyon ETH’lik staking barajını aştı

Ethereum blokzinciri, üzerindeki aşırı yük nedeniyle uzun bir süre önce konsensüs mekanizmasını değiştirmeye soyunmuş ve bu operasyon geçişini Ethereum 2.0 olarak adlandırmıştır.

Dünya üzerinde birçok geliştiricinin üzerinde çalıştığı bu yükseltme ile ilk olarak mainnet ve Beacon chain, Merge ile birleşti ve Proof of Work konsensüs işlemleri tamamen durduruldu.

Bu noktada kullanıcılara belirli bir APR karşılığında Ethereum stake etmeleri için sistem geliştirildi.

Kullanıcılar isterse staking yaparak varlıklarını belirli bir APR oranında deyim yerindeyse faize yatırabiliyorlar. Diğer taraftan kullanıcılar istersen 32 ETH yatırarak ağın valitador’larından olabiliyor.

Son dönemde ise Ethereum’un Shanghai yükseltmesinin beklentileri artarken, açılacak olan staking kilitleri dillenmeye başladı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken ise Ethereum, toplam stake edilen varlıklarda 16 milyon ETH’lik barajı aştı. Bu haberin yazımı itibarıyla oranlanan fiyatla hesaplandığında 22.3 milyar dolara tekabül ediyor.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stake edilen Ethereum (ETH) miktarı 16 milyon barajını aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!