Samsung, yeni Bitcoin vadeli işlemler ETF’sini Hong Kong’da başlatıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong’da çanlar Bitcoin (BTC) için çalıyor. Samsung Varlık Yöneticisi’nin bir yan kuruluşu olan Samsung Asset Management Hong Kong (SAMHK), 13 Ocak’ta Hong Kong hisse senedi pazarında Samsung Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’sini başlatıyor. 

Bilindiği üzere Hong Kong’da son zamanlarda hem ETF’lere hem de kripto sektöründe ilişkin büyük bir ilgi artışı gözlemleniyordu. Söz konusu alanlara ilişkin meydana gelen ilgi artışlarının ortasında ise sevindirici haber Samsung’un yatırım kolu Samsung Varlık Yöneticisi’nden geldi. 

Hong Kong borsası. Kaynak: thetradenews.com

Samsung Bitcoin Vadeli İşlemler borsa yatırım fonu, Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) listelenen Bitcoin vadeli işlem ürünlerine yatırım yapacak. Buna ek olarak ETF, Bitcoin’in spot fiyatını takip edecek. Samsung ETF’si, başta CME Bitcoin Vadeli İşlemleri olmak üzere, CME Micro-Bitcoin Vadeli İşlemlerine de yatırım yapacak.  

Hong Kong, şu anda Bitcoin vadeli işlemler ETF’lerin alım satımlarının gerçekleştirilebildiği tek Asya ülkesi olarak konumlanıyor. Bununla birlikte, Hong Kong vadeli işlemler ETF’lerine son katılan ise Samsung Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’si oldu. Söz konusu ETF, ayrıca 2022 yılında 70 milyon dolarlık bir işlem hacmine ulaşmıştı. 

Oyunuzu şimdi kullanın!

Samsung Varlık Yöneticisi Hong Kong Yöneticisi Park Seong-jin, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Hong Kong, Asya’da Bitcoin vadeli işlem ETF’lerinin kurumsal pazarda listelendiği ve işlem gördüğü tek pazardır. Risk yönetimindeki deneyimlerini yansıtan rekabetçi bir ürün olarak Bitcoin ile ilgilenen yatırımcılar için yeni bir seçenek olacak.” 

Ayrıca, söz konusu ETF’nin listelenmesi bireysel ve kurumsal yatırımcılara Bitcoin’e dolaylı yoldan yatırım yapmanın yeni yollarını sunmuş olacak. Yatırımcılara dolaylı yoldan BTC’ye yatırım yapma imkanının oluşması ise daha fazla ana akım yatırımcıları kripto alanına teşvik edileceği düşünülüyor. Samsung’un itibar ve marka gücüyle birlikte ETF, kendi özel anahtarlarını doğrudan satın almadan Bitcoin’e yatırım yapmanın bir yolunu arayan yatırımcılar için cazip bir seçenek olabilir. 

Bitcoin 2023’e yeşil başladı, Samsung harekete geçti 

Bilindiği üzere başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasası 2023’e yeşil uyandı ve hala yükselişe devam ediyor. Uzun süredir piyasayı yeşil görmeyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar bir nebze de olsa umutlarını geri kazanmış durumda. Bitcoin fiyatının ise 18 bin dolar seviyelerine ulaşmasıyla birlikte Samsung’un, Hong Kong pazarına girme haberi yüzleri güldürdü.

İlginizi çekebilir: Yeni yılın gözdesi, Bitcoin (BTC) madencilik ETF’leri oldu

Samsung Varlık Yöneticisi Hong Kong, 2022 yılında 1,4 milyar dolar değerindeki varlığı yönetimi altına aldı. Dünyaca ünlü elektronik devi Samsung, bu süreçte kripto alanında varlık göstermeye devam etti. Bununla birlikte 300 milyar dolar üzerinde değer taşıyan Güney Kore’li şirket, blokzinciri cüzdanıyla iftihar duyduğunu açıkladı. Şirket, popüler akıllı telefonu Galaxy S22, önceden kurulmuş kriptoyla satışa sunduğunun da altını çizdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Samsung, yeni Bitcoin vadeli işlemler ETF’sini Hong Kong’da başlatıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!