FUD Haberleri İle Sarsılan Huobi’den İflas ve İşten Çıkarma İddialarına Yanıt Geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Huobi, hakkında ortaya atılan iflas ve personelinin %40’ını işten çıkaracağı iddialarını yalanladı.

Son zamanlarda kripto para ekosistemi çevresinde Huobi hakkında pek çok söylenti yayıldı. Bazı kaynaklar, borsa personelinin %40’ının işten çıkarılacağını ve Huobi danışma kurulu üyesi Justin Sun’ın personel maaşlarını Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) cinsinden ödemeyi teklif ettiğini iddia etti. Koin Bülteni’ne ulaşan bir Huobi sözcüsü, ortaya atılan bazı iddiaları yalanlarken işten çıkarma oranlarına açıklık getirdi.

DeFiLlama verilerine göre iddialar sonrasında Huobi’den son 24 saatte toplam varlıkların %2,9’una denk gelen 85 milyon dolarlık net çıkış görüldü. Borsadan son 7 günde yapılan net çıkış 135 milyon dolara ulaştı. Ayrıca kurumsal bir kripto para borsası kısa bir süre önce Huobi’de bulunan tüm fonlarını borsadan çekeceğini açıklamıştı. Gelişmelerin ardından sosyal medya kullanıcıları arasında Huobi’nin iflasa doğru sürüklendiği iddiaları hızla yayılmaya başladı.

Borsadan çıkış haberlerinin ardından Huobi ve Danışma kurulu üyesi Justin Sun ile bağlantılı BitTorrent (BTT), Tron (TRX), USDD (USDD), Houbi Token (HT), Just (JST) ve Sun Token (SUN) son 24 saat içerisinde değer kaybetti. Tokenlar arasında en yüksek değer kaybeden %7,7 ile TRX olurken en düşük değer kaybeden ise %1,4 ile HT oldu. Huobi’nin yerel kripto para birimi HT gün içerisinde %9 değer kaybederek 4,33 dolara kadar düştükten sonra tekrar 4,75 dolar seviyesine yükseldi. TRON ağının stablecoini olan USDD ise gün içerisinde sabitliğini kaybederek 0,97 dolara kadar geriledi.

Öte yandan on-chain verilerde, Justin Sun’ın bir kripto borçlanma protokolü olan JustLend’den 62 milyon USDT ve 60 milyon USDC olmak üzere toplamda 122 milyon dolar değerinde varlık çektiği ve 100 milyon TRC-20 USDT’yi ERC-20 USDT’ye çevirdiği görüldü. Kullanıcılar sosyal medyada, Sun’ın bu hamlesinin Huobi’deki çıkışları karşılamak için yapılmış olabileceğini öne sürdü.

Huobi’den Tüm Fud’lara Cevap

Huobi ise Koin Bülteni’ne yolladığı açıklamada, hakkında ortaya atılan iddiaların bazılarına cevap verdi. Borsa, personelin %40’ının işine son vereceğine dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Açıklamada yeni hissedarların işleri devralmasından sonra üç ay içinde şirketteki düşüş eğiliminin tersine çevrildiği belirtildi. Öte yandan planlanan gerçek işten çıkarma oranının %20 olduğunu ancak planın şu anda uygulanmadığını bildiren Huobi, mevcut ayı piyasası içerisinde ileriye dönük güçlü bir yapılanmaya gidileceğini aktardı.

Açıklamada, Huobi Danışma Kurulu Üyesi Justin Sun’ın, borsada işlerin son zamanda pozitif tarafa döndüğüne, sektördeki günlük yeni kullanıcı kazanımında bir numaraya yükseldiklerine ve aylık 390.000 yeni kullanıcı kazandıklarına yönelik söylemlere dikkat çekildi. Borsa, 2023’te küresel olarak uyumluluğa her zamankinden daha çok önem vereceğini, kullanıcılarının haklarını ve çıkarlarını yerel düzenlemelere uygun olarak korumaya devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan açıklamada, personel maaşlarının USDT ve USDC ile ödenmesine dair dayatma iddialarına dair bir cevaba yer verilmedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FUD Haberleri İle Sarsılan Huobi’den İflas ve İşten Çıkarma İddialarına Yanıt Geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!