“2023, risk sermayesi yatırımları için katı bir yıl olabilir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılı, kripto endüstrisi için adeta bir kabusa dönmüştü. Çoğu şirket kepenk indirirken, yatırımcılar üzerinde de FUD (korku, belirsizlik, endişe) rüzgarları esti. Ne var ki 2022 yılı, yine de risk sermayesi için büyük bir yıl olarak değerlendirilebilir. Kripto sektöründe önemli bir konuma sahip kripto araştırmacısı, 2023 yılında bu sermayelerin bir önceki senede olduğu gibi akmayacağını düşünüyor. 

Galaxy Research tarafından aktarılan verilere göre, girişim şirketlerinin Web3 ve kripto girişimlerine yatırdığı anlaşmalar ve miktar sayısı 2022’de 30 milyar doların biraz üzerindeydi. 

Galaxy’nin şirket çapında araştırma başkanı Alex Thorn, 5 Ocak tarihli bir açıklamasında makroekonomik ve kripto piyasasındaki koşulların 3. ve 4. çeyrekte önemli yatırım düşüşlerine yol açtığının altını çizdi. Ayrıca bu durumun makroekonomik ve mevcut piyasa koşulları düzelene kadar, 2023 yılında da aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.  

Thor, yalnızca 2022 yılında 2.900 girişim anlaşması gerçekleştirildiğini belirtti. Ancak araştıma başkanı, dördüncü çeyrekte son iki yılın en düşük anlaşma ve yatırımlarına şahitlik ettiklerini bildirdi. 

more than $30bn was invested in crypto startups by venture investors in 2022 across 2900 deals, an absolutely monster year that was only beaten by 2021. but that isn’t remotely the whole story… pic.twitter.com/khduDKDZhd

— Alex Thorn (@intangiblecoins) January 5, 2023

Bununla birlikte Thorn, eğer mevcut piyasa koşulları olduğu gibi kalmaya devam ederse, kripto ve web3 şirketlerinin 2023 yılında yatırım çekmekte zorlanabileceklerini düşünüyor. 

“Mevcut makroekonomi, para piyasaları ve kripto varlık ortamı, ilgili herkes için zor bir yılı işaret ediyor.” 

Piyasalarda şu anda git gide azalan şirket değerlemeleri ve yatırımcılardan gelen daha katı talepler mevcut. Galaxy Research araştırmacısı ise bu durumun girişimcilerin fon toplama ortam koşullarını daha da zora sokacağına inanıyor. 

Bilindiği üzere ABD kripto girişimlerinde öncü bir ülke olarak liderliğini korumaya devam ediyor. Bu durumun ise ABD’nin düzenleyici ortamında da olumlu etkilerini göstermesi bekleniyor. 

Yayınlanan raporlara göre, 2022 yılında gerçekleştirilen kripto risk sermaye anlaşmalarının yüzde 40’ından fazlası ABD merkezli girişimlerden oluşuyordu.  

Yatırımcı eğilimleri ve piyasa koşulları döngüsel çerçevede ilerliyor

Google ve Alphabet’in bağımsız büyüme fonu CapitalG’nin genel ortağı Gene Frantz, 2022 yılının son ayında Forbes ile piyasa döngülerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Frantz, 2023 yıl sonu görünümünün ve manşetlerinin bugünkünden çok daha iyi bir konumda olacağını söyledi.

Frantz, ayrıca konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Mevcur haber döngüleri şu an için kaba olabilir. Ancak süreklilik ve yenilik, gelişmekte olan ekonomik görünümle birleştiğinde, girişim sermayesi endüstrimizi her zaman iyimser bir duruma taşıyacaktır.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“2023, risk sermayesi yatırımları için katı bir yıl olabilir”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!