FTX Yöneticileri Açıkladı: Şirketin 1 Milyar Dolardan Fazla Nakiti Var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası FTX’in yeni yöneticileri tarafından yapılan açıklamaya göre şirkete ait varlıkların toplam değeri 1 milyar doları aşıyor.

Sam Bankman-Fried şirketten ayrıldıktan sonra FTX’in başına geçen yeni yöneticiler, şirkete ait toplamda 1 milyar doları aşkın değerde varlık olduğunu açıkladılar.

Ancak FTX, bu varlıklara çeşitli sebeplerden ötürü erişemiyor. FTX’e ait 720 milyon dolar nakit para, ABD Hazine Bakanlığı’nın talimatı sonucunda şirketin hesaplarına bloke koymuş ABD’li finans kurumlarında tutuluyor.

Yine ABD’deki çeşitli kurumlarda da FTX’e ait yaklaşık 500 milyon dolar değerinde varlık bulunuyor.

FTX’in finanstan sorumlu yeni baş yöneticisi Mary Cilia, iflas süreci kapsamında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Bu hesaplara erişim sağlayabilmek ve buradaki paraları yetkili diğer kurumlara aktarabilmek için tüm bu bankalarla iletişim kurup, hesaplardaki imza yetkililerini değiştiriyoruz.”

Cilia’nın açıklamalarına göre şirketin Japonya’da da bloke konmuş durumda olan yaklaşık 130 milyon dolar nakiti bulunuyor.

Cilia, toplam paranın 6 milyon dolarlık kısmını çalışan giderlerini vb. karşılamak için tuttuklarını, kalan 423 milyon doların büyük bir kısmının ise ABD’deki bir brokerda tutulduğunu söyledi. Ancak bu brokerın ismini paylaşmadı.

Şirket ayrıca yetkili bir mevduat kurumunda da 485 milyon dolar tutuyor.

FTX’e finansal danışmanlık hizmeti veren Alvarez & Marsal firmasının yöneticilerinden Steve Coverick tarafından yapılan açıklamalara göre FTX ayrıca şirkete ait olan kripto varlıkları tespit etmeye ve Bitgo gibi hizmet sağlayıcıları kullanarak bu varlıkları soğuk cüzdanlara aktarmaya çalışıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Yöneticileri Açıkladı: Şirketin 1 Milyar Dolardan Fazla Nakiti Var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!