XRPL Satış Setinde Yeni Rekor, Kara Para Aklama Olabilir Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“XRPL Punks” koleksiyonundaki ürünlerden biri 108.900 XRP’ye yani 44.000 dolara satılmıştır. XRPL tabanlı modüler ekosistem olan onXRP’ye göre satış, XRP Defterinde yeni bir rekora imza attı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

XRPL NFT’leri Artan Satış Fiyatlarıyla İlgi Kazanıyor

Duyuru Twitter üzerinden yapılıp satışın NFT #8811’i içeren açık artırma yoluyla gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştır. Özellikle, alıcının kimliği dışarıda bırakılmıştır. Ancak tweet’te şahsın toplum tarafından iyi tanındığı belirtilmiştir. Değiştirilemez Cryptozoic koleksiyon öğelerine adanan Xpunks NFT’leri XRP’deki en popüler koleksiyonlardan biridir. Geliştiriciler sonbaharda XLS-20 değişikliğini uygulamaya koyduklarından, takas edilen toplam Xpunk miktarı 1,78 milyona ulaştı.

Bu koleksiyonun satışı, XRPL koleksiyon parçalarının hızla sektördeki en popüler koleksiyonlardan biri haline geldiğini gösteriyor. Bu haber, XRP ağındaki ilk NFT’lerin tanıtılmasından bir aydan kısa bir süre sonra geldi. Bir yıl önce Ripple, NFT keşfi için yaklaşık 200 milyon dolar taahhüt etmişti. Şimdi bu tür bir gelişme, ağın NFT’yi benimsemeyi teşvik etme çabalarının sonunda meyvesini verebileceğini gösteriyor.

Bir Kara Para Aklama Vakası mı?

Güzel sanatlar gibi, NFT’lerin değeri tahmin edilemez olabilmektedir. Bu, belirli bir dijital nesnenin algılanan değeriyle ilgili olarak manevra yapmak için çok yer olduğu anlamına gelir. Bu aynı zamanda kara para aklama potansiyeli olduğu anlamına gelir. Bir NFT, kripto para birimlerinde olduğu gibi bir cüzdandan diğerine hızlı bir şekilde aktarılabilmektedir.

2017’den bu yana, NFT platformları aracılığıyla sekiz milyon doların üzerinde yasa dışı fon aklanmıştır. Bu, tüm yasa dışı ticaret faaliyetlerinin yüzde 0,02’sinden daha azdır. Temmuz 2021 ile Temmuz 2022 arasında, dolandırıcılık yoluyla 100 milyon doların üzerinde NFT çalındığı bildirilmiştir. Failler, bu tür yasa dışı faaliyetlerden ortalama olarak yaklaşık 300.000 ABD doları kar elde edebilmektedir. Temmuz 2022’de kaydedilen en yüksek aylık toplam olan 4.600’den fazla NFT çalınmıştır.

ABD merkezli Tornado Cash, NFT pazar yerleri aracılığıyla aktarılan 137,6 milyon dolarlık yasa dışı fonun birincil kaynağıydı. Ayrıca bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar tarafından kara para aklamak için en sık kullanılan araçtı. Tehdit aktörleri tarafından yaygın olarak kullanılması nedeniyle NFT platformları üzerinde etkin yaptırım taraması yapılmalıdır.

Yakın tarihli bir olayda Crypto Twitter, FTX’in elit kullanıcılar için para çekme kısıtlamalarını aşmak için non-fungible transfer yöntemleri kullandığını iddia ediyor. UpOnly sunucularından biri olan Cobie, belirli bir adresin FTX’ten 21 milyon doların üzerinde Tether çekip başka bir adrese aktardığını kaydetti.

Cobie, belirli bir hesaptan para çekilen adresin bir Bahama hesabı olduğunu belirtiyor. Daha sonra FTX platformunda NFT’ler satarak bloğu atlarlar. Özellikle, NFT’ler etkili bir kara para aklama aracıdır çünkü bunlar halka açık defterden satın alınır.

Bu doğası gereği, bu dijital varlıklar, alıcılar tanımlanmadığından bir düzeyde anonimlik sağlar. Bu, kara para aklayıcıların hesap açmasını ve fonlarını hareket ettirmesini çok kolaylaştırır, bu da kripto yaptırımları arttıkça XRPL NFT satışlarının artmasının nedeni olabilir. Ancak XRP yükselişinin bir kara para aklama davası olduğuna dair netleşmiş bir iddia yoktur.

Alınması Gereken Tedbirler

Kara para aklama ve terörizmin finansmanı riskini en aza indirmek için özel sektörün NFT alanındaki şeffaflığını artırması gerekiyor. Bu, bilgi paylaşarak ve kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele düzenlemelerini uygulayarak yapılabilir.

Royal United Services Institute’a göre çoğu NFT, çevrimiçi platformlarda kripto para birimleri kullanılarak satın alınır. Bu, NFT’ler söz konusu olduğunda bu işlemlerle ilişkili AML risklerinin de dikkate alınması gerektiği anlamına gelir. Ayrıca enstitü, bir suç aktörünün NFT pazar yerlerindeki kullanıcıların hesaplarına kolayca erişebileceği ve fonlarını aktarabileceği bir sanat soygunu potansiyeli konusunda uyarıda bulundu.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
XRPL Satış Setinde Yeni Rekor, Kara Para Aklama Olabilir Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!