ABD Senatörü Elizabeth Warren: “Kriptolar ekonomiyi mahvedecek!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski kripto borsası FTX’te meydana çöküş ve 11 Kasım’da iflas başvurusunda bulunmasının ardından tüm endüstride büyük bir kargaşaya neden oldu. ABD Senatörü Elizabeth Warren, FTX’e ve piyasada neden olduğu olumsuz etkilere ilişkin yeni bir köşe yazısı yayınladı. Warren, FTX serpintisiyle ilgili olarak endüstriye ilişkin negatif bir tutum sergiledi. 

Warren, köşe yazısında kripto endüstrisinin heyecan verici ödüllerle başlayan ancak büyük kayıplarla sona eren çok eskimiş bir finansal yenilik yolunda ilerlediğini belirtti. ABD Senatörü, bu durumu 2008 yılında gerçekleşen yüksek faizli ipotekleriyle, değer düşük hisse senetleriyle ve kredi temerrüt takaslarıyla karşılaştırdı. 

Elizabeth Warren, FTX’te yaşanan çöküşün düzenleyicilerin harekete geçmesi için büyük bir çağrı olduğunu belirtti. 

Twitter’daki kimi kullanıcılar ise Warren ile aynı fikirdeydi. Twitter kullanıcıları, kripto endüstrisinin yalnızca kandırmacadan ibaret olduğuna ve Warren’ın başından beri halkı uyarmaya çalıştığına dair gönderler paylaştı. Kimileri ise, Warren’ı işaret ederek, düzenleyicilerin sektörü anlamadığını ve bu tür yorumlar ve korkular üzerinden yasa çıkarmak istediklerini belirtti. 

Bir kullanıcı, kripto teknolojisinden ve merkeziyetsiz borsalardan (DEX) çok farklı olan merkezi borsalar söz konusu olduğunda düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyleyerek ortayı bulmaya çalıştı. 

Centralized exchanges for crypto are a far cry from crypto the technology. Know the difference and only regulate the centralized exchanges. The risk is the centralized exchanges, not the crypto and not decentralized exchanges/finance. Crypto did not fail. SBF failed. SEC failed.

— Steve Westhoff (@SteveWesthoff) November 22, 2022

Elizabeth Warren’ın yayınladığı köşe yazısının ardından, Binance CEO’su Changpeng Zhao, özellikle Warren’ın yazısına göndermede bulunmadan konu hakkında bir gönderi paylaştı. Zhao, ilerlemenin olduğu her yerde başarısızlıkların olabileceğini ve bunun çok doğal bir durum olduğunu söyledi. 

Some (including me) say this will “set the industry back a few years.” But thinking about it, this is natural. There will be failures with progress. Happened in regulated TradFi in 2008, after 70+ years of development. The industry will recover quickly, and become stronger.

— CZ Binance (@cz_binance) November 23, 2022

Pek çok Twitter kullanıcısı Zhao’nun ‘tweet’ine yorum yaptı ve endüstride meydana gelen çöküşün kriptolar için gerekli olan bir resetleme durumu olduğunu kaydetti. 

FTX’te meydana gelen skandalla birlikte pek çok ABD’li düzenleyici sürekli olarak endişelerini dile getirmeye devam ediyor. Düzenleyiciler en son 21 Kasım’da Fidelity’yi FTX çöküşünün ışığında sunduğu Bitcoin (BTC) işlemlerini yeniden gözden geçirmesi için uyarmıştı. 

Elizabeth Warren ve senatör Richard Durbin ise 16 Kasım’da FTX’in eski ve şimdiki CEO’ları Sam Bankman-Fried ve John Jay Ray III’e gönderdikleri bir mektubu yayınlamıştı. Mektupta, duruma ilişkin 13 belge, liste ve cevap talebi bulunuyordu. 

Öte yandan Warren neredeyse son bir senedir kripto endüstrisi için önemli eleştirilere imza attı. Senatör, daha önceleri Merkeziyetsiz Finans’ı (DeFi) tehlikeli bir alan olarak nitelendirmişti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Senatörü Elizabeth Warren: “Kriptolar ekonomiyi mahvedecek!”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!