Dogecoin sahipleri, piyasa gerilemesi konusunda daha az endişeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coin Kickoff tarafından yapılan yeni bir araştırma, kripto piyasasında FTX’in çöküşünün tetiklediği düşüş eğilimi konusunda en çok ve en az stresli olan kripto para sahiplerini ortaya koydu. Araştırma sonuçları, Dogecoin (DOGE) yatırımcılarının bu konuda en az stresli olan kripto para sahipleri arasında olduğunu gösterdi. Çalışma, Dogecoin sahiplerini piyasadaki gerileme konusunda duydukları endişe açısından 33 kripto para biriminden oluşan listede 28’inci sıraya yerleştirdi. Popüler memecoin’in sahiplerinin, bu konuda yüzde 19,83’lük bir oranda stresli Twitter paylaşımı yaptığı belirtildi.  

Aktarılan detaylara göre; araştırma, en stresli kripto yatırımcılarını belirlemek için piyasa değerine göre en popüler 50 kripto birimine ilişkin hashtag’lerin yer aldığı ve coğrafi konum bilgisi de içeren Twitter paylaşımlarını analiz etti. Araştırmacılar, stres seviyesini belirlemek için duygu izleme algoritması TensiStrength’ten yararlandı.  

Öte yandan; Dogecoin, özellikle 2021 yılında Elon Musk’ın da destekleyici paylaşımlarıyla dramatik bir değer artışı yaşadı. 2022’nin büyük bir bölümünde normal seviyelere gerileyen popüler kripto para birimi, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından tekrar ciddi bir yükselişe geçti. Söz konusu yükselişe, sosyal medya devinin Dogecoin’i bir ödeme yöntemi olarak entegre edebileceğine ilişkin beklenti neden oldu.  

En stresli kripto para sahipleri, gelişmelere paralel olarak FTT yatırımcılarından oluşuyor

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Dogecoin topluluğu, popüler memecoin’in değerinin 31 Aralık 2022’ye kadar 0,096 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Dogecoin, haberin yazıldığı sıralarda 0,084 dolardan işlem görüyor. Araştırma ayrıca, Web3 odaklı kripto platformu Theta Network’ün yerel token’ı THETA’nın sahiplerinin, yüzde 13,69’luk bir oran ile en az stresli kripto yatırımcıları olduğuna işaret ediyor. THETA’nın bir üst sırasında ise yüzde 14,87’lik bir oranla metaverse platformu Decentraland’ın yerel token’ı MANA yer alıyor.  

Diğer yandan, en stresli kripto para sahiplerinin ise yüzde 37,99’luk bir oranla FTX’in yerel token’ı FTT’nin yatırımcılarından oluştuğu görülüyor. Listenin ilk 5 sırasında FTT’yi; yüzde 35,92’yle Tether (USDT) stablecoin, yüzde 34,80’le Bitcoin (BTC), yüzde 32,44’le Cardano (ADA) ve yüzde 30,73’le XRP takip ediyor.  

Bununla birlikte; araştırma, kripto ile ilgili stres duygusu en yüksek Twitter paylaşımlarını yapan kripto yatırımcılarının yüzde 30,07’lik bir oran ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunduğunu gösteriyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dogecoin sahipleri, piyasa gerilemesi konusunda daha az endişeli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!