Sony, NFT oyunlarına ilişkin bir patent aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, oyunlarda NFT kullanımına yönelik yeni bir patent aldı. Patentin, oyuncuların favori e-spor yıldızlarına ilişkin oyun içi dijital varlıklar ve NFT’ler alabilmesine olanak tanıyacağı ifade edildi. Şirket, 2021 yılında patent başvurusunda bulundu. Fakat patent dosyası, bu yılın kasım ayında kamuya açık hale getirildi. 

Aktarılan detaylara göre; Sony, aldığı patentin mümkün kılacağı teknoloji ile blokzincir teknolojisi üzerinden oyun içi dijital varlıkları takip etmeyi amaçlıyor. “Dağıtılmış Defter Üzerinde Token’ları Kullanarak Oyun İçi Benzersiz Dijital Varlıkların Takip Edilmesi” başlıklı patent dosyası; bu dijital varlıkların sahipliği, görünümü ve meta verilerinin izlenmesine ilişkin yol haritasını ortaya koyan bir grafik de içeriyor.  

Patent ayrıca; sahiplik, görünüm ve meta veriler üzerinde yapılan değişimlerin, geçmişi güncelleme talebiyle ortaya konulabileceğine işaret ediyor. Dijital varlığa ilişkin geçmiş değişiklikleri gösteren dağıtılmış defter için yeni bir blok oluşturulabileceğinin de altı çiziliyor. 

Sony, oyunlarında ünlülerle ilgili NFT’ler kullanmayı planlıyor

Öte yandan; NFT tabanlı oyunlarda dijital varlıkların geçmişi, tüm oyuncular tarafından takip edilebiliyor. Patentte; Sony’nin oyunlarında ünlü kişilerle ilgili NFT’leri de kullanacağına, çünkü çoğu oyuncunun sevdikleri ünlüyle ilgili herhangi bir öğeye sahip olmayı anlamlı bulduğuna işaret ediliyor.  

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Sony, bu yılın mayıs ayında Theta Labs ile birlikte üç boyutlu bir NFT koleksiyonu da piyasaya sürmüştü. Sınırlı sayıda üretilen NFT’ler, yalnızca Sony’nin tablet benzeri “Spatial Reality Display (Uzamsal Gerçeklik Ekranı)” cihazında görüntülenebiliyordu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sony, NFT oyunlarına ilişkin bir patent aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!