SEC karşısında Ripple’a verilen büyük destek yatırımcıların güvenini artırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CoinShares’in araştırma başkanı James Butterfill’in yatırım verilerine göre, Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasındaki son gelişmeler, yatırımcıların XRP’ye bağlı yatırım ürünlerine karşı güvenini artırmış gibi görünüyor. 

Butterfill, 7 Kasım’da yayınladığı Dijital Varlık Fonu Akışları isimli bir makalesinde XRP yatırım ürünlerinin arka arkaya üç hafta boyunca neredeyse 1,1 milyon doları bulan kurumsal girişler gördüğünü kaydetti.  

Butterfill, söz konusu rakamların “Ripple aleyhindeki SEC davası daha da hassas bir hal almaya başladığından yatırımcıların güvenini artırdığını” kastettiğini belirtti. 

Ripple Labs, geçtiğimiz haftalarda kripto endüstrisinden Coinbase ve Blokzincir Derneği gibi kuruluşların büyüyen desteğini arkasına almıştı. 

Ripple’ın baş hukuk danışmanı Stuart Alderoty 4 Kasım’da 89 bin takipçisi olan Twitter hesabı üzerinden bir gönderi paylaştı. Alderoty, gönderide “şirketler, geliştiriciler, borsalar ve dernekler gibi bir düzine bağımsız kuruluşun” SEC’in ne kadar tehlikeli olduğunu açıklamak için yardımda talebinde bulunduğunu açıkladı. 

A dozen independent voices – companies, developers, exchanges, public interest and trade assoc.’s, retail holders – all filing in SEC v Ripple to explain how dangerously wrong the SEC is. The SEC’s response? We need more time, not to listen or engage, but to blindly bulldoze on. https://t.co/PRgvwI9m2X

— Stuart Alderoty (@s_alderoty) November 3, 2022

Ripple’ı destekleyen diğer kuruluşlar arasında kâr amacı gütmeyen kuruluşlar olarak Investor Choice Advocates Network ve kripto mobil uygulaması SpendTheBits, İnovasyon İçin Kripto Konseyi ve XRP “merkeziyetsiz topluluk” yer alıyor. 

Şu anda ise Ripple’a yasal destek taahhüdü sunan toplamda 12 kuruluş mevcuttur. 

Bununla birlikte 11 Ekim’de DC Fintech Haftası’nda konuşma yapan Ripple CEO’su Brad garlinghouse’a göre, Ripple Labs’e olan desteğe ve davalı ve davacı da dahil olmak üzere özet karar talep etmesine rağmen, davanın sonuçlanması aylar alabilir. 

Garlinghouse, davanın 2023 yılının ilk yarısına kadar bitmiş olabileceğini, ancak bunun sadece bir tahmin olduğunu belirtti.

ABD Bölge Mahkemesi tarafından SEC’in lehine blokzincir tabanlı dosya paylaşımı ve ödeme ağı LBRY’ye karşı alınan yakın tarihli bir kararın, Ripple davasını da karmaşık hale getirebileceği düşünülüyor. 

Hogan & Hogan’ın ortağı Jeremy Hogan, Twitter gönderisinde LBRY davasının Ripple davasında SEC’in son özetine girmesini beklediğini belirtti. 

LBRY fought the good fight but lost at summary judgment.

The Judge hung his hat largely on the fact that there was essentially no use for the tokens at the time of the sales.

I would expect this case to make its way into the SEC’s final brief in the Ripple case. https://t.co/IDlq8J4RMS

— Jeremy Hogan (@attorneyjeremy1) November 7, 2022

Kripto avukatı John Deaton ise, Ripple’ın davayı kazanması konusunda hala iyimser görünüyor. 

Deaton, 8 Kasım’da paylaştığı bir Twitter gönderisinde, davalardaki son kararların hala güvenini sarsamadığnı vurguladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC karşısında Ripple’a verilen büyük destek yatırımcıların güvenini artırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!