Blokzincir Derneği’nden Ripple’a destek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kripto savunma grubu Blokzincir Derneği, Ripple ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden yasal savaşın ortasında Ripple Labs’in arkasında olduğunu açıkladı. 

Blockchain Derneği, 28 Ekim tarihli bir gönderide, SEC ve Ripple davasında tarafsız olarak mahkemeye yardımcı olacak bilgi, uzmanlık ve içgörü sunacağını açıkladı. 

Neredeyse iki yıl önce Aralık 2020’de SEC, XRP aracılığıyla kayıt dışı menkul kıymet satışlarından 1,3 milyar dolar topladığı iddiasıyla Ripple’ın eski CEO’su Christian Larsen ve yeni CEO’su Brad Garlinghouse’a dava açtığını açıklamıştı. 

Blokzincir derneği, “Bu dava, SEC’in yaptırımlar yoluyla düzenlemeye yolunda uzun çabalarından yalnızca bir tanesidir. Bu çaba, SEC’in Howey testinin geniş yorumunu güçlendirme ve meşrulaştırma çabalarını vurgulamaktadır” ifadelerini kullandı. 

Howey testi, neyin yatırım sözleşmesi olarak nitelendirildiğini ve neyin ABD menkul kıymetler yasalarına tabi olduğunu belirleyen bir yatırım sözleşmesidir.

Blokzincir derneği, kısaca SEC’in ve SEC başkanı Gary Gensler’ın menkul kıymetler yasalarına ilişkin görüşlerinin kripto endüstrisi üzerinde neden “yıkıcı etkileri” olabileceğini açıkladı.  

Blokzincir derneği, blokzincir teknolojilerinin kripto endüstrisinde birçok kullanımı olduğunu savundu. Dernek, kriptoların ürün ve hizmet karşılığında ödeme aracı olarak kullanılabilirliği, fikri mülkiyet haklarının devri, stok takibi ve belirli bir blokzincir projesinde özel amaçlar için kullanılmaları gibi pek çok amaca hizmet ettiklerini belirtti. 

Blokzincir derneği, “Howey testinin bir parçası olsun ya da olmasın, menkul kıymetler yasalarını bu token’lara uygulamak, bu ağların çalışmasını önemli ölçüde kısıtlayacaktır” açıklamalarında bulundu. 

Dernek, ayrıca SEC’in Yargıtay ve Temyiz Mahkemesi’nin emsallerini göz ardı ettiğini ve yaptırımlarının yargı yetkisi dışında olduğunun altını çizdi. 

“Her ne kadar blokzincir teknolojisi doğası gereği küresel olsa da federal menkul kıymet yasaları öyle değil. Temyiz Mahkemesi, Yargıtay’ın bu konudaki dersin defalarca altını çizgi.” 

Blokzincir Derneği, “Hem sorumluluk hem de gerekli olduğu takdirde zararlar açısından, bu Mahkeme menkul kıymetler yasalarının sınırlarını dikkate almalıdır” ifadelerini kullandı. 

İlginizi çekebilir: Ripple yöneticisi SEC davasıyla ilgili bitiş tarihi verdi 

Blokzincir Derneği’nin genel müdürü Kristin Smith, bu davanın kriptonun geleceği için geniş ve kapsamlı sonuçlara yol açabileceğini söyledi. Smith, SEC’in menkul kıymetler yasalarına ilişkin yorumlarını “hızla büyüyen bu endüstrinin geleceği için büyük bir tehdit” oluşturduğunun altını çizdi. 

Son olarak Kristin Smith, ayrıca “SEC, bu modası geçmiş yaptırımları modern ve yenilikçi bir teknolojiye pervasız bir şekilde uygulayarak, kripto şirketlerini çok az gerekçe veya uyarı ile cezalandırarak yaptırım yoluyla düzenleme modelini sürdürmeye devam ediyor.” açıklamalarında bulundu. 

Blokzincir Derneği, son olarak davanın kripto sektörüne yeniden ayağa kalkması için bir şans tanıyacağını vurguladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blokzincir Derneği’nden Ripple’a destek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!