Vitalik Buterin’e Göre Spot Bitcoin (BTC) ETF Onaylarının Gecikmesi Kripto Para Piyasası İçin Olumlu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) onaylarının gecikmesini olumlu bir gelişme olarak görüyor.

Vitalik Buterin 30 Ekim tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, ekosistemin daha fazla dikkat çekmeden önce olgunlaşması için zamana ihtiyaç duyduğunu belirterek spot ETF onaylarının gecikmesinin olumlu olabileceğini belirtti.

Kurumsal sermayenin çılgınca takip edilmemesi gerektiğini düşünen Vitalik, kripto para ekosisteminin olgunlaşmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu öne sürdü. Ünlü kurucu, projelerin kurumsal finansmana ulaşmasını zorlaştıran bu durumun, kripto piyasasının içsel işleyişini engelleyen düzenlemelere kıyasla daha az kötü olduğunun altını çizdi. İkinci tür düzenlemelere örnek olarak merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin ön uçlarının KYC protokollerine tabi tutulması fikrini gösteren Vitalik, bu fikrin kullanıcıları rahatsız ettiğini ancak bilgisayar korsanlarına karşı bir caydırıcılığının olmadığını belirtti.

Vitalik, düzenlemelerin genelde tüketiciyi korumak ve kötü adamların yüklü miktardaki varlıkları hareket ettirmesini zorlaştırmak olmak üzere iki amaca yönelik çıktığını ve ikinci amaç etrafında dolaşan problemlerin genellikle büyük çaplı ödemelerde yoğunlaştığını ifade etti. DeFi ön uçlarında kullanılabilecek yararlı düzenlemelere birkaç örnek veren Vitalik, bu gereksinimlerin Sıfır Bilgi Kanıtı (ZKP) sistemiyle gerçekleştiğini görmek istediğini ve bunun hem hedefleri hem de gizliliği korumak için iyi bir fırsat olduğunu öne sürdü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Vitalik Buterin’e Göre Spot Bitcoin (BTC) ETF Onaylarının Gecikmesi Kripto Para Piyasası İçin Olumlu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!