NYSE, Twitter’ı listelemeden kaldırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya devi Twitter, 27 Ekim’de söz dalaşı, dava mücadelesi ve bir dizi istifayı içeren süreç ile Elon Musk tarafından resmen satın alındı. Musk, sosyal medya ağını hisse senedi başına 54,2 dolara, yani toplamda 44 milyar dolar ödeyerek satın aldı.

Musk, ayrıca anlaşma kapsamında Twitter’ı özel bir şirket olarak satın aldı. Dolayısıyla şirket hisseleri listelemeden kaldırılarak halka erişimi kapatıldı.

Twitter, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda 2013 yılından beri neredeyse dokuz yıl listelendikten sonra artık halka açık bir şirket değil. NYSE, internet sitesinde Twitter hisseleri için alım satımın 28 Ekim’de durdurulacağını açıklamıştı. eToro ve Robinhood gibi kripto dostu platformlar da Twitter’ı listelemeden kaldırdı.

Twitter’ın özel bir şirket haline gelmesi, Musk’ın planlarını ve öncesinde Tesla’yı bile özelleştirmeye niyetlenmesini bilenler için sürpriz olmadı.

Musk, Twitter’ı özelleştirerek bazı yasal avantajlar elde edecek ve birkaçm ilyon cezadan yırtacak. Musk, daha öne Tesla’yı özelleştireceği yönünde bir “şaka” yaptığı için 40 milyon dolar ceza ödemişti. Halka açık şirketler, düzenleyiciler tarafından yoğun bir şekilde inceleniyor.

Twitter, özelleşerek mali beyan yükümlülüğünden de kurtulacak ve şirketin finansal sağlığıyla ilgili her çeyrekte rapor vermek zorunda olmayacak.

Musk, satın alma işlemini Binance yardımıyla gerçekleştirdi. Borsa, satın alma anlaşması için 500 milyon dolar finansman sağladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NYSE, Twitter’ı listelemeden kaldırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!