OpenSea, OpenRarity geri bildirimlerinin ardınan protokolü revize etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT pazar yeri OpenSea’de koleksiyonerlerin NFT’leri satın alıp almama konusunda karar vermeleri için nadirlik sıralamasının yardımcı olacağı düşünülürken, kimileri NFT’leri sıralamanın yardımcı olmaktan ziyade zarar verebileceğini savunuyor. 

Bir NFT yatırımcısı, Twitter’da paylaştığı bir gönderide OpenSea’de yeni uygulanmaya başlatılan nadirlik sıralama protokolü OpenRarity’de meydana gelen birtakım sorunlara dikkat çekti. Topluluk üyesine göre, NFT listesine herhangi bir yerde “nadir” kelimesinden bahsetmeden “rütbe” koymak yanıltıcı olabilir. 

Topluluk üyesi, Moonbird NFT koleksiyonunu örnek göstererek koleksiyonun OpenRarity sıralama protokolünü etkinleştirildiğinden bu yana, kendi piyasa nadirlik yapısını yok ederek her bir NFT’yi bir “taban Moonbird” haline getirdiğini savundu. NFT koleksiyoneri, ayrıca Moonbird’ün yaratıcısı Proof şirketinin CEO’su Kevin Rose’u OpenRarity’nin nadirlik sıralaması işlevini kapatmaya davet etti. 

OpenSea, topluluk tarafından verilen geri bildirimlerin ardından sıralama uygulamasında birkaç değişiklik yaptı. NFT listeleri, artık sadece sıralama yerine NFT’lerin “nadirlik sıralamasını” gösteriyor. Buna ek olarak NFT pazarı, sıralama yöntembiliminde özellik sayımı ve sıralamasını yükselten herhangi bir ek bilgiyi uygulamadan önce benzersiz özelliklere sahip öğeleri sıralamanın bir yöntemini de ekledi. 

OpenSea, gerçekleştirilen birkaç değişikliğin ardından tüm zincirlerdeki uygun koleksiyonlar için nadirlik sıralaması özelliğini etkinleştireceğini duyurdu. Bu değişikliğin 25 Ekim’den itibaren uygulanmaya başlaması bekleniyor. NFT pazarına göre, aldıkları en tutarlı geri bildirim, nasıl erişebileceklerini soran kişilerden geliyor. OpenSea, daha fazla koleksiyona olan erişimi mümkün kılmak için özelliği destekleyen tüm blokzincirlerine uygulayacak. 

İlginizi çekebilir: Savcılar eski OpenSea yöneticisi için “şirket içi bilgiyle işlem yapma” suçlamasını sürdürecek 

OpenSea, nadirlik sıralama protokolünü ilk olarak 21 Eylül tarihinde başlatmıştı. OpenRariyi ismi verilen protokol, NFT varlıkları arasında bir iş birliğidir ve nadirlik yöntembilimini NFT platformlarında standart hale getirmeyi amaçlıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenSea, OpenRarity geri bildirimlerinin ardınan protokolü revize etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!