Euro bölgesinde Eylül 2022 enflasyon oranları açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), kısa bir süre önce Euro bölgesi için Eylül 2022 enflasyon rakamlarını açıkladı. Paylaşılan veriler; bölgede enflasyonun yıllık bazda yüzde 9,9, aylık bazda yüzde 1,2 olarak gerçekleştiğini ortaya koydu. Beklentiler ise aylık enflasyon oranı için yüzde 1,2, yıllık enflasyon oranı için yüzde 10’du.  

Aktarılan detaylara göre; 19 ülkeden oluşan Euro bölgesinde enflasyon, ağustos ayında yüzde 9,1’le rekor kırmıştı. Bu oranın, Avrupa Birliği (AB) tarafından enflasyon kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1997 yılından bu yana görülen en yüksek enflasyon rakamı olduğu açıklanmıştı. Bununla birlikte; aynı ay içerisinde Euro bölgesinde enerji fiyatları yüzde 38,3, gıda fiyatları yüzde 10,6, enerji dışı sanayi ürünlerinin fiyatları yüzde 5, hizmet fiyatları ise yüzde 3,8 artmıştı.  

Bölgede enflasyon, temmuz ayında da yüzde 8,9 ile rekor seviyeye ulaşmıştı. 

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, enerji ve gıda fiyatlarında artışa neden oldu

Öte yandan; Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rusya’ya dünya genelinde uygulanan ekonomik yaptırımlar, enerji ve gıda fiyatlarında ciddi bir artışa neden olmuştu. Bu da Euro bölgesi ve diğer ülkelerdeki enflasyon rakamlarında görülen artışı tetiklemişti. Kendi para birimini kullanan Avrupa ülkeleri İngiltere, Danimarka ve Norveç’te de ağustos ayında enflasyon, ciddi bir artış kaydetmişti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Euro bölgesinde Eylül 2022 enflasyon oranları açıklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!