Eski Celsius yöneticisi, JPMorgan’a transfer oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılın temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan kripto kredi şirketi Celsius’un eski Politika ve Düzenleyici İşlemler Birimi Başkanı Aaron Iovine, ABD’li bankacılık devi JPMorgan’da ‘Dijital Varlık Düzenleme Politikasından Sorumlu Yönetici’ olarak işe girdi. Iovine, bu yılın şubat ve eylül ayları arasında Celsius’ta 8 ay geçirmişti. Iovine’in, daha önce bölgesel kredi kuruluşu Cross Bank River’da da benzer bir pozisyonda görev almış olduğu biliniyordu.  

Aktarılan detaylara göre; Iovine’in JPMorgan’da görev aldığı pozisyon, bankacılık devinin CEO’su Jamie Dimon’ın kripto para sistemini “merkeziyetsiz saadet zinciri” olarak tanımlamasından yalnızca birkaç hafta sonra açıldı. Bununla birlikte; Celsius’un mahkemeye sunduğu iflas dosyasında, teminatsız alacaklıların isimlerinin yer aldığı bir listede Iovine’in de adı yer almıştı.  

Ne olmuştu?    

Öte yandan; yaşadığı kötü gidişat sonrası haziran ayında tüm para çekme işlemlerini durdurmak zorunda kalan ve temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan Celsius, iflas öncesinde kripto para piyasasının en yüksek profilli figürlerinden biriydi. Şirket CEO’su Alex Mashinsky de eylül ayında şirketteki görevinden istifa etmişti. İstifa mektubunu 27 Eylül Salı günü Yönetim Kurulu Özel Komitesi’ne sunan Mashinsky, mektubunda Celsius topluluğu üyelerinin iflas nedeniyle karşı karşıya kaldığı zorlu mali koşullardan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirmişti.    

Celsius, iflas başvurusunun ardından bugüne kadar 6,7 milyar doların üzerinde borç açıklamıştı. Bununla birlikte, şirketin yalnızca iflas sürecinde aldığı yasal danışmanlık hizmetleri nedeniyle 3 milyon dolardan fazla borçlandığı ifade edilmişti. Celsius’un sahip olduğu varlığın ise 3,9 milyar dolar seviyesinde olduğu biliniyordu. Şirket varlıkları, kısa bir süre önce açık artırmayla satışa çıkarılmıştı.     

Yakın zamanda ayrıca; şirketin eski CEO’su Alex Mashinsky, eski CSO’su Daniel Leon ve CTO’su Nuke Goldstein’ın iflastan bir süre önce platformdan 56 milyon dolar para çektiği ortaya çıkmıştı. Celsius’un 5 Ekim’de mahkemeye sunduğu 14 bin 500 sayfadan uzun mali beyan formu ise platformun binlerce kullanıcısını ilgilendiren müşteri isimleri, hesapları, türleri, tanımları, platformda gerçekleştirilen işlemlerin zamanı ve kullanılan kripto paralar gibi pek çok detayı gün yüzüne çıkarmıştı. Mahkeme tutanaklarından sızdırılan kullanıcı verileri, “celsiusnetworth.com” isimli bir sitenin doğuşunun da önünü açmıştı. Celsius’un iflası nedeniyle mağduriyet yaşayan kişilerin ne kadar para kaybettiğini gösteren site, Jacob Benjamin Fite’ın 40 milyon 468 bin 920 dolarlık kaybıyla iflastan dolayı en çok zarara uğrayan kullanıcı olduğunu ortaya çıkarmıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Eski Celsius yöneticisi, JPMorgan’a transfer oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!