Fransa, gelecek yıl kripto yasalarını değiştirmeyi planlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa bir süre önce blokzincir teknolojilerinde Avrupa lideri olmayı hedeflediğini açıklayan Fransa, 2023 yılında kripto yasalarını güncellemeyi planladığını duyurdu. Yasalardaki ilk değişikliklerin, vergilendirme üzerinde yapılacağı belirtildi. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, konuya ilişkin açıklamasında Fransız hükumetinin kripto paralar ve blokzincir ile ilgili iki ana sorun gördüğüne işaret etti. Bu sorunların, enerji tüketimi ve kriptonun Fransa’nın resmi para birimi euro’nun yerini alabilme potansiyeli olduğunun da altı çizildi.  

Aktarılan detaylara göre; hükumet, bu sorunları hedef alan yeni yasal düzenlemeler yapacak. Ayrıca Ethereum’un Merge yükseltmesiyle ‘hisse kanıtı (PoS)’ modeline geçişinin enerji tüketimi üzerindeki olumlu etkilerini özetleyen bir çevre raporu da hazırlanacak.  

Crypto.com ve Binance, Fransa’da milyonlarca dolar yatırım yapmıştı

Öte yandan; Avrupa Birliği (AB), kısa bir süre önce ‘Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA)’ isimli kripto düzenlemesini son haline getirdi. Yasa, kripto şirketlerinin AB mevzuatına uymaları durumunda AB ülkelerinde faaliyet gösterebilmesini mümkün kılıyordu.  

Denizaşırı kripto şirketleri de bir süre önce Fransa’yı Avrupa için kilit bir merkez olarak görmeye başlamıştı. Popüler kripto para borsası Crypto.com, yakın zamanda ülkedeki faaliyetlerini genişletmek için Fransa’da 145 milyon dolar yatırım yaptığını duyurmuştu. Bu yatırımın, Crypto.com’un Avrupa merkezi olarak Fransa başkenti Paris’te bir üs kurmayı da kapsadığı ifade edilmişti. Crypto.com ile birlikte Luno ve Binance gibi diğer denizaşırı kripto borsaları da yakın zamanda Fransa’da faaliyet göstermek için düzenleyici onayı almıştı. Binance ayrıca, nisan ayında ülkeye 97 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu.   

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fransa, gelecek yıl kripto yasalarını değiştirmeyi planlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!