Ödeme Devi Mastercard’dan Büyük Adım: Bankaların Kripto Para Ticareti Sunmasına Yardımcı Olacak Programını Duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödeme devi Mastercard, bankaların kripto para birimi ticareti sunmasına yardımcı olmak amacıyla PayPal tarafından halihazırda kullanılan kripto ticaret platformu Paxos ile birlikte çalışarak bankalar arasında bir köprü işlevi göreceği programını duyurdu.

CNBC’nin haberine göre Mastercard 17 Ekim Pazartesi günü yaptığı açıklamada, finansal kurumların müşterilerine kripto para birimi ticareti sunmasına imkan tanıyan bir program başlatacağını duyurdu. Halihazırda PayPal tarafından kullanılan kripto para ticaret platformu Paxos ile birlikte çalışacağını açıklayan Mastercard, bu sayede hedef kitle ile bankalar arasında bir “köprü” görevi üstlenmeyi amaçlıyor. Bu iş birliği sayesinde kripto paralara yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ile bankalar arasında güvenilir bir ilişki kurulması hedefleniyor.

Mastercard’ın dijital sorumlusu Jorn Lambert konu ile ilgili verdiği demeçte, anketlere göre yatırımcıların %60‘ının halen daha kripto paralara ilgi duyduğunu fakat kullanıcıların bu deneyimi bankalar ile birlikte güvenli sularda yaşamak istediklerini belirtti. Lambert açıklamasının devamında şu ifadelerde bulundu:

 Pazarda gerçekten kripto paralar ile ilgilenen çok sayıda tüketici var. Ancak bu hizmetlerin kendi finansal kurumları (bankaları) tarafından sunulmasının daha fazla güvende hissettireceğine dair bir algı söz konusu. Bu yatırımın hala bazı insanlar için korkutucu olduğunu görebiliyoruz.

Yatırımcılar ve bankalar arasında köprü görevi üstlenerek kara para aklama olaylarının azalmasına, işlem güvenliğine ve kripto uyumluluk algısının artmasına yardımcı olmak isteyen ödeme devi, söz konusu ürünü gelecek yılın ilk çeyreğinde pilot olarak piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Kripto para piyasalarının içinde bulunduğu ayı sezonuna da değinen Lambert, açıklamasını şu ifadelerde sonlandırdı:

Bu tür anlaşmaların “kripto kışının” sonunun habercisi olduğunu düşünmek biraz dar görüşlü olurdu. Böyle bir şey görmüyoruz. Fakat regülasyonlar geldikçe, kripto platformları için daha yüksek derecede güvenlik olacak ve önümüzdeki yıllarda mevcut sorunların çoğunun çözüldüğüne tanıklık edeceğiz.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ödeme Devi Mastercard’dan Büyük Adım: Bankaların Kripto Para Ticareti Sunmasına Yardımcı Olacak Programını Duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!