Wintermute, 92 milyon dolarlık TrueFi kredisini zamanında geri ödedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası üreticisi Wintermute, bir hack nedeniyle 160 milyon dolar kaybettikten sonra 189,4 milyon dolarlık borcunu geri ödeyip ödeyemeceğiyle ilgili soru işaretleri gündeme geldi. Wintermute, TrueFi tarafından verilen 92 milyon dolarlık Tether (USDT) kredisini 15 Ekim’de geri ödedi.

TrueFi’nin 92 milyon dolarlık kredisini geri ödedikten sonra bile Wintermute’un hâlâ Maple Finance’e USD Coin (USDC) ve sarılmış ether (WETH) cinsinden 75 milyon dolar, Clearpool’a ise 22,4 milyon dolar olmak üzere toplamda 97,4 milyon dolar borcu var.

Kredi detayları, Wintermute Trading’in 180 günlük bir dönem için 92,5 milyon dolar borç aldığını gösteriyor. Libre Blockchain’den James Edwards ise gerçekleşen son hacklerden sonra elde edilen bazı fonların, geri ödemeye katkıda bulunduğunu düşünüyor. Edwards ayrıca BlockSec’in, içeriden bir iş teorisi etrafında komplo teorisini çürütme girişiminin doğruluk payı olamayacağını da iddia etti.

Edwards, BlockSec’in daha önce “Boş adres” aracını kullanması için başka bir firmaya seslenmesinin son derece yanlış olduğunu belirterek şunları ekledi:

“Günde milyarlarca dolar değerinde kripto varlıkları işleyen bir piyasa yapıcının, yüz milyonlarca dolarlık değeri yönetmekten nihai olarak sorumlu bir adres oluşturmak için böyle bir aracı kullanacağına inanmak akıl almaz bir olay.”

İddiasını ek bir görselle destekleyen Edwards, Wintermute’un aşağıda gösterildiği gibi kendi özel adreslerini oluşturmak için kullandığı varsayılan özel adres aracına GitHub URL’sini işaret etti.

TrueFi, 10 Ekimde Blockwater Technologies’e Binance USD (BUSD) cinsinden 3,4 milyon dolarlık bir krediyle ilgili planlanmış bir ödemeyi kaçırdığı için bir temerrüt bildirimi yayımladı.

Diğer taraftan 117 milyon dolarlık bir açığı kapatmaya çalışan Mango Markets de hacker’a 47 milyon doları hata ödülü olarak tutmasını teklif etti ve çalınan fonların 67 milyon dolarının iadesini talep etti.

Mango Markets topluluğunun yüzde 98’i kararı onayladı, ayrıca 67 milyon dolar iade edildikten sonra bilgisayar korsanına karşı hiçbir yasal işlem yapılmayacağını da destekledi.

Bununla birlikte topluluk üyelerinden bazıları ise yaklaşık 50 milyon dolarlık hata ödülüne itiraz etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Wintermute, 92 milyon dolarlık TrueFi kredisini zamanında geri ödedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!