Rusya, Çin ile ticarette CBDC ile ödeme yapmayı planlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmenin pilot aşamasında olan Rusya, yeni habere göre ulusal dijital para birimine uluslararası ticaret ödemelerinde kullanabilir.

Reuters’ın haberine göre Rusya, Çin ile karşılıklı ödemelerde önümüzdeki yıla kadar dijital ruble kullanmaya başlamayı planlıyor. Dijital ruble, iddiaya göre şu anda bankalar ile ödemelerde test ediliyor. Bu testlerin önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanması bekleniyor.

ABD Hazine Bakanlığı, eylül ayının üçüncü haftasında 22 kişi ve Rusya merkezli iki oluşumu yaptırım listesine ekledi. Batı ülkelerinin Rusya’ya Ukrayna’yı işgali nedeniyle uyguladığı yaptırımların artmasıyla birlikte, Rusya da alternatif finansal rotalar ve ticari ödeme yöntemleri arayışına girdi.

Rusya Devlet Duması Finans Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, mevcut jeopolitik krizin, Rusya’nın uluslararası ticaret piyasasına erişimini kısıtladığını kabul etmişti. Ülke de bu ihtiyaç doğrultusunda alternatif ödeme yolları arıyor. Ulusal dijital para ise şu an için ilk seçenek gibi gözüküyor.

Rusya, CBDC gelişiminde son aşamalara ulaşmış ülkelerden biri. Rusya Bankası’nın son para politikası güncellemesine göre, yetkililer dijital ruble platformuna tüm banka ve kredi kuruluşlarını 2024’e kadar bağlamayı planlıyor.

Ülke, bundan yaklaşık bir hafta önce de kriptonun uluslararası ödemelerde kullanımına dair ipuçları vermişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya, Çin ile ticarette CBDC ile ödeme yapmayı planlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!