Uzmanlar Aylık Kapanışta Volatiliteye Karşı Uyardı: 100 Milyon Doları Aşkın BTC ve ETH Opsiyonunun Vadesi Doluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) opsiyonlarının açılacağı tarihi bekliyor. 

Deribit opsiyon borsası tarafından sağlanan verilere göre, 30 Eylül tarihinde milyonlarca dolarlık Bitcoin ve Ethereum opsiyon kontratı sona erecek. 100 milyondan fazla Bitcoin opsiyon kontratını ve yaklaşık 1,5 milyon Ethereum kontratını kapsayan bu işlemlerin piyasa üzerinde nasıl bir etki yaratacağı analistlerin tartışmalarının merkezinde yer alıyor. Alım (Call) yönlü opsiyonların yoğunlukta olduğu bu kontratların büyük bir kısmı Deribit borsasında bulunuyor.

Belirli miktarda Bitcoin’i veya Ethereum’u belirli bir vadeye kadar yine belirli bir fiyattan alma veya satma yönlü konumlanmış yatırımcılar, aldıkları bu hakkı son işlem gününe kadar uygulayabilir, opsiyonu satabilir veya vadenin dolmasını bekleyebilirler.

Uzmanlara göre yatırımcıların yükümlülük altına girmeden hak sahipliği elde etmesine olanak sağlayan ve genellikle risk optimizasyonu alanında tercih edilen opsiyonların, aylık kapanışa doğru piyasalar üzerinde volatil etkiler yaratması mümkün görünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uzmanlar Aylık Kapanışta Volatiliteye Karşı Uyardı: 100 Milyon Doları Aşkın BTC ve ETH Opsiyonunun Vadesi Doluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!