Güney Kore, Metaverse Güvenliği için Meta’dan Yardım İstedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse’ün fiziksel dünyayı tamamlayacak benzersiz bir sanal deneyim olarak gelişinin belli başlı sonuçları vardır. Güney Kore Metaverse ekosistemindeki uygunsuz cinsel davranış raporları doğrultusunda yeni arayışlara girdi. Bunun sonucunda, sorunu çözmek için Meta’dan yardım istedi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Güney Kore Metaverse Dünyasını Güvenli Hale Getirmek İstiyor!

Ülkenin medya düzenleyici organı, sanal dünyada kullanıcı korumasını sağlamanın yollarını araştırmaya devam ediyor. Bu kapsam da Meta’dan Andy O’Connell ile bir araya geldi. Son yaşanan gelişmeden sonra, Kore’deki birkaç rapor, reşit olmayanların Metaverse’teki açık içeriğe maruz kaldığını göstermektedir. Ayrıca, son zamanlarda Kore’de olay sayısının artış yaşadığı görülüyor. O’Connell ile yapılan görüşme, dijital dünyadaki kullanıcıları korumayı amaçlamaktadır.

Toplantı, Kore İletişim Komisyonu (KCC) başkan yardımcısı Ahn Hyoung-hwan ile Meta Ürün Politikası ve Stratejisi başkan yardımcısı Andy O’Connell arasında gerçekleşti. Yerel haber kuruluşlarından gelen raporlar, KCC’nin başkan yardımcısının, kullanıcıları daha iyi korumada medya düzenleyici organına yardımcı olmak için Meta’nın iş birliğini istediğine işaret ediyor. Ayrıca iki yönetici, algoritmaların şeffaflığını, dijital platformları kontrol etme ve sanal alanda müstehcen içeriğin gönderilmesini engellemeyecek çalışmaları beraber yürütecekler.

Güney Kore’nin reşit olmayanların Metaverse’teki yetişkinlere uygun içeriğe maruz kalmalarının artan durumu, KCC’yi Meta’nın yardımını istemesiyle sonuçlandı. 2021’de Kore hükümeti, yetişkinlerin reşit olmayanlara şantaj yaparak oyun koleksiyonlarını almak için kendilerinin açık resimlerini gönderdiği bir olay bildirdi. Diğer rahatsız edici haberler, polisin Metaverse ekosisteminde cinsel taciz olaylarını bildirdiğini ortaya koydu.

Meta Güvenlik Çözümleri Geliştiriyor!

Güney Kore olayı basit bir olay değildir. Ayrıca Meta, sanal platformu Horizons Worlds’de çeşitli cinsel taciz sorunları yaşamıştır. Sonuç olarak Meta, kullanıcıları olası olaylardan korumak için engeller geliştirerek harekete geçmek zorunda kalmıştır. Şirket bu doğrultuda, sınır sistemini geliştirmiştir. Bahsedilen sistem, kullanıcılar ile oyun içi arkadaş listesinde olmayanlar arasındaki mesafeyi belirlemektedir. Sektör uzmanları, sanal ortamda yaşanan cinsel taciz konusunun pek çok kişi için şaşırtıcı olmadığına inanmaktadır. Metaverse, insanların fiziksel yaşamlarının bir uzantısıdır ve sektördeki pek çok kişi bunu doğal karşılamıştır.

Meta Horizon Worlds, Oculus Rift S ve Oculus Quest 2’lerde barındırılan bir VR oyunudur. Eleştirmenler, oyun yaratıcılarından alınan ücretler nedeniyle oyunu sert bir şekilde eleştirmiştir. Meta, devasa yatırımlarıyla Metaverse’e yönelik baskıya öncülük etmede ön saflarda yer almaktadır. Şirket geçen Ekim ayında Meta olarak yeniden markalaştı. Bundan sonra, sanal gerçeklik cihazlarını ve diğer hizmetleri üreterek Metaverse yatırımına öncülük etmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore, Metaverse Güvenliği için Meta’dan Yardım İstedi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!