Netflix, kripto ile ilgili reklamları yasakladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en popüler video akış platformlarından biri olan Netflix’in, kasım ayında başlaması planlanan reklam içeren abonelik sisteminde kripto paralarla ilgili reklamları yasakladığı bildiriliyor.

Avustralya’nın yerel gazetelerinden Sydney Morning Herald, pazartesi günü Netflix’in yeni abonelik sisteminde siyaset, kumar ve kripto para birimiyle ilgili tüm reklam kampanyalarının reddedileceği bildirildi. Ayrıca, çocuklara ürün satan ve ilaç tanıtımı yapan reklamlara yönelik kısıtlamaların da dikkate alınacağı belirtildi.

Variety’ye göre reklam içerikli aboneliğini 2023’ün başında başlatmayı düşünen Netflix, 8 Aralık’ta kendi reklam tabanlı aboneliğini başlatan Disney+ ile rekabet edebilmek için daha ucuz olan reklam içerikli abonelik kampanyasını kasım ayında başlatacağını bildirdi.

Variety, Netflix’in yeni reklam içerikli abonelik kampanyasının 1 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa dahil olmak üzere birçok ülkede yayına gireceğini söyledi.

2022’nin ilk 3 ayında 200 bin abone kaybettikten sonra, ikinci çeyrekte 970 bin ücretli abonesini kaybeden Netflix, küresel çapta abone sayısının giderek azalmasıyla temmuz ayında gelirleri arttırmak için reklam içerikli yeni abonelik sistemini başlatacağını duyurmuştu. Gelir artışları da giderek azalan Netflix, haziran ayında kar marjını yüzde 20’lerde tutmak için maliyetleri azaltacağını açıkladı.

Düzenleyicilerin baskı ve incelemeleri nedeniyle gelen kripto yasakları, dijital varlık sektörü açısından alışılmadık bir durum değil. Sosyal medya devi Meta (eski adıyla Facebook), daha sonrasında kararını geri almış olsa da, 2018 yılında kripto reklamlarını platformunda yasaklamıştı. Google’ın ana şirketi Alphabet, daha önce platformunda yer alan kripto ile ilgili reklam yasağını 2021 yılında kaldırarak borsaların ve cüzdanların kendi arama motorunda tekrar tanıtılmasına izin verdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Netflix, kripto ile ilgili reklamları yasakladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!