Bitcoin’e (BTC) Olan Güven Sürüyor: Yatırımcıların yarısından fazlası ayı piyasasına rağmen satış yapmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verilere göre 10 aylık ayı periyodu boyunca yatırımcıların yarısından fazlası Bitcoinlerini fiyat ne olursa olsun satmamayı tercih etti.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz seneden bu yana %70‘lik bir düşüş hareketi sergiledi. Her ne kadar boğucu ayı sezonu devam ediyor ve yatırımcıyı strese sokuyor olsa da bu süreç içerisinde yatırımcıların yarısından fazlası ellerindeki varlıkları satmamayı tercih etti. Tipranks verilerine göre, var olan bütün Bitcoin cüzdanlarının %62‘si 1 yıldan daha uzun süredir Bitcoin varlıklarını korumaya devam etti.

Aynı zamanda söz konusu verilere göre yatırımcıların %32‘lik kısmının geçtiğimiz eylül ayından bu yana Bitcoin satışı yapmadığı görülüyor. “Hodl” stratejisini benimseyen yatırımcıların çoğunlukta olması ve bu fiyatlardan satış yapmanın makul olmadığını düşünmesi, aynı zamanda Bitcoin üzerindeki satış baskısını da azaltıyor.

Bir yandan Glassnode verilerine bakıldığında, borsalarda tutulan Bitcoin miktarı son zamanların en düşük seviyelerinde gezinmesi, bu satış baskısının gerçek anlamda hafiflediğini işaret ediyor. Yatırımcıların çoğunluğu Bitcoin’in geleceğine inanıyor gibi duruyor ve uzun vadeli bekleyişlerini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Kripto para analistlerinin bir kısmı azalan bu satış baskısının Bitcoin için yakın zamanda olumlu fiyat hareketliliklerine sebebiyet vereceğini düşünse de halen daha daha derin düşüş hareketliliklerini bekleyen bir kitle de mevcut bulunuyor. Bitcoin fiyatı haberin kaleme alındığı  esnada 2017 yılı zirve fiyatı olan kritik destek 20 bin dolara tutunmaya devam ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’e (BTC) Olan Güven Sürüyor: Yatırımcıların yarısından fazlası ayı piyasasına rağmen satış yapmadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!