Solana Saldırı Altında, SOL Yatırımcısı ‘Menkul Kıymet İhlalleri’ İddiasıyla Toplu Dava Açtı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana ekosisteminin kilit üyeleri, geçen hafta Kaliforniya’da bir mahkemede açılan bir toplu davanın hedefi. Davanın kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiği blok zincirinin yerel belirteci olan SOL’den yasadışı olarak yararlanmakla suçlanıyorlar.

Solana

Solana Saldırı Altında, SOL Yatırımcısı ‘Menkul Kıymet İhlalleri’ İddiasıyla Toplu Dava Açtı! 2

Dava iddiası,

“SOL menkul kıymetlerinin değerinin temel taşı, Solana Labs, Solana Vakfı ve [Anatoly] Yakovenko’nun Solana blok zincirinin yönetimi ve uygulanmasının toplamıdır.” 

Bahsedilen dava, SOL’u, normal traderlar pahasına içerdekileri destekleyen, oldukça merkezi bir kripto para birimi olarak nitelendirdi.

Kaliforniya’da ikamet eden Mark Young’a göre Solana Labs, Vakfı, kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Multicoin Capital Management, Kyle Samani ve FalconX federal menkul kıymetler yasalarını çiğnemekten sorumludur.

Kaliforniya’daki bölge mahkemesi toplu dava dosyasını aldı. Davalıların, iddia edilen kayıt dışı menkul kıymetlerin reklamını yaptıklarını ve herhangi bir kayıt beyanı doldurmadan menkul kıymet olarak SOL’leri teklif ettiklerini ileri sürmektedir.

Benzer menkul kıymet ihlalleri iddiaları, yıllar boyunca çok sayıda başka kripto para birimi girişimine karşı yapıldı. Bu özel durumda davacı zarara uğradığını ve bunun sonucunda davayı başlatmakla yükümlü olduğunu iddia etmektedir.

Dilekçeye göre SOL, sanıkların bireysel yatırımcıların sermayesi pahasına kâr elde ettiği merkezi bir kripto para birimidir. Davalılardan hiçbiri davaya henüz bir açıklama ile cevap vermedi.

Davaya göre, altcoin Howey Testinin gereksinimlerini karşılıyor ve bir menkul kıymet olarak nitelendiriliyor.

Aslında Young, tokenin ilk halka arzından çok önce, dosyalamada SOL tokenlerini satmak için birkaç SOL token satışına veya anlaşmalarına da değindi. Solana Labs’ın SEC’e sunduğu D Formuna göre, işletme 80 milyon SOL’ye “gelecekteki hakları” sattı ve anlaşmanın SEC kaydından muaf olduğunu kaydetti.

Listelerde Bir Kavga

Son piyasa çöküşü, birçok kripto para projesine ve işletmesine zarar verdi, ancak SOL, rakipleri kadar fazla darbe almıyor gibi görünüyor. A Serisi B yatırımcı grubu, Solana merkezli bir NFT pazarı olan Magic Eden’e 130 milyon dolar yatırım yaptı. Ek olarak, NFT satışları blok zincirinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 milyar dolara ulaştı.

SOL Vakfı ve Solana Ventures da Güney Kore’deki Web3 girişimlerini desteklemek için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu. Ekoloji bu gelişmelere dayanarak gelişiyor gibi görünüyor, ancak beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını yalnızca zaman gösterecek.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
2

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana Saldırı Altında, SOL Yatırımcısı ‘Menkul Kıymet İhlalleri’ İddiasıyla Toplu Dava Açtı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!