Citi, kripto destekli kredilerin riskleri ve metaverse mülkünün faydalarına değindi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım bankacılığı devi Citigroup, metaverse’deki sanal emlak ve kripto para destekli kredilerden bahsederek emlak teknolojisinin konut piyasasını nasıl etkileyebileceği üzerine bir araştırma yayımladı.

Citi, çarşamba günü yayımlanan “Geleceğin Evi: PropTech – Sorunsuz Bir Konut Piyasasına Doğru?” başlıklı bir raporda, metaverse tabanındaki kripto, blockchain ve mülkün, geleneksel emlak piyasasını dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Kripto destekli krediler, ev satın alma sürecini kolaylaştırırken birçok kişi son iki yılda metaverse mülküne yapılan yatırımların arttığına şahit oluyor.

Citi, kripto varlıklara bağlı emlak kredilerinin, yatırımcıların sermaye kazancı vergisi ödemeden yatırım kazançlarını kullanmalarına izin verebileceğini bildirdi, ancak değişken bir piyasadaki risk potansiyeli hakkında da yorum yaptı. Her ne kadar fiat para birimiyle bağlantılı birçok standart kredi, bir borçlunun geri ödeme kabiliyetini değerlendirmek için düzenleyici prosedürlere sahip olsa da, bir ayı piyasası sırasında token fiyatlarının düşmesi durumunda kripto sahipleri önemli ölçüde daha fazla ödeme yapmak zorunda kalabilir.

Raporda, “Borçlu, kripto para birimi değerinin düşmesi durumunda teminat tamamlama çağrılarına tabi olabilir ve teminat değeri mülk değerinin yüzde 35’i gibi belirli bir eşiğin altına düşerse nihayetinde kripto para birimi tasfiye edilebilir. Kredi profiline kripto para maruziyetinin dahil edilmesi ise muhtemelen kredinin genel riskini artırıyor,” ifadelerine yer verildi.

Citi raporunda ayrıca fiziksel mülk satın almaya ek olarak, metaverse tabanında “dijital gayrimenkul” sahibi olmanın ve bunlardan para kazanmanın potansiyel faydalarına da yer verildi. Araştırmacılar, özellikle LAND olarak adlandırılan The Sandbox (SAND)’deki sanal mülkün bireysel ve kurumsal sahiplerinin metaverse’i gerçek dünyadaki mülke benzer bir yatırım olarak nasıl ele aldıklarını ve fiyatların Ocak 2021’de LAND başına yaklaşık 100 dolardan bir yıl sonra 200 bin dolara kadar yükseldiğini ayrıntılı olarak açıkladı.

“Sanal gayrimenkul ortamının doğası göz önüne alındığında, LAND alıcılarının çoğu, mülkleri geliştirmek için somut planlardan yoksun durumda bulunuyor ve sadece platformun geleceği, dolayısıyla da LAND fiyatının değeri hakkında tahminde bulunuyor.”

LAND is a piece of virtual real estate within The Sandbox #Metaverse. Owners can build and create fun experiences on their LAND in any way they want. pic.twitter.com/wgdFCOkAS6

— The Sandbox (@TheSandboxGame) May 11, 2022

Bankacılık devi, kripto destekli kredilerdeki riskleri değerlendiren ilk kurum değil. Florida merkezli araştırma firması Weiss Ratings, son ayı piyasası öncesinde yatırımcıları, hisse senetleri performansının yanı sıra Bitcoin (BTC)’nin düşen fiyatının, yükselen faiz oranlarının ve Fed’in politika değişikliklerinin potansiyel olarak kripto kredilerini kaybedilen bir bahis haline getirebileceği konusunda uyarmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Citi, kripto destekli kredilerin riskleri ve metaverse mülkünün faydalarına değindi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!