Kripto para piyasasındaki çöküş Warren Buffett’ın sözlerini doğruluyor – Mark Cuban

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder kripto yatırımcısı ve Dallas Mavericks Mark Cuban’ın sahibi, mevcut piyasa düşüşünün, Warren Buffett tarafından söylenen bir özdeyişi anımsattığını vurguladı.

Cuban, kripto piyasalarının ve projelerinin yükselişinin ardından yaşanan düşüşle 91 yaşındaki “Omaha Kahini” isimli ünlü yatırımcının aforizması arasında paralellik gördü: “Sular çekildiğinde kimin çıplak yüzdüğünü görürsünüz.”

Cuban’ın gözlemi, 16 Haziran’da Fortune ile yaptığı röportajda, son iki ayda zor zamanlar geçiren bazı kripto projelerinin kusurlu iş modellerine sahip olduğunu savunduğu bir röportajda ortaya çıktı.

“Shark Tank” yatırımcısı, “Hisse senetlerinde ve kriptoda, ucuz ve kolay parayla ayakta kalan – ancak geçerli iş beklentileri olmayan – şirketlerin ortadan kalkacağını göreceksiniz” dedi.

[Warren] Buffett’in dediği gibi, ‘Sular çekildiğinde kimin çıplak yüzdüğünü görürsünüz’.

Çıplak yüzdüğü anlaşılan şirketler arasına Terra, Celsius ve Three Arrows Capital isimlerini koydu.

Şimdilerde Terra Classic olarak bilinen Terra ekosistemi, mayıs ayının ortasında tamamen çökmüştü. Bu çöküşün yansımaları yatırımcıları on milyarlarca dolar zarara uğratırken, kurucu ve CEO Do Kwon hakkında düzenleyici kurum saldırı başlattı.

Celsius stake ve kredi platformu, para çekme işlemlerinin duraklamasının ardından toparlanmaya çalışıyor. Yatırım firması Three Arrows Capital ise 400 milyon dolarlık tasfiyeyle karşılaşınca marj çağrılarını karşılayamadığını bildirildi.

Cuban, kripto ekosisteminde kasvetli görünüme rağmen, bu gerilemelerin piyasada temizleyici bir etkisi bulunduğunu ve kripto için de muhtemelen aynı sürecin işleyeceğini söyledi. Yine de her zaman inovasyonun desteklenmesi gerektiğini söyledi:

İster hisse senedi, ister kripto ya da herhangi bir işletme olsun, ayı piyasası sırasında piyasaya sürülen ezber bozan uygulamalar ve teknoloji her zaman bir piyasa bulacak ve başarılı olacaktır.

Avenue Capital Group CEO’su Marc Lasry, finansal piyasalar hakkında daha da karamsar bir değerlendirmeye sahip. Bloomberg TV’de hisse senedi endekslerinin yüzde 10’a kadar düşebileceği için, genel olarak ekonomideki sorunların 2022’nin sonuna kadar devam edeceğini ileri sürdü. Ancak Lasry, ABD ekonomisinin mevcut gerilemeyi nispeten kısa tutacak kadar güçlü olduğuna inanıyor.

Lasry, 2018’den beri kripto para ekosistemini destekleyen bir isim. 2021’de Cointelegraph, yeterince BTC almadığından yakındığını bildirmişti. Ancak Bloomberg TV’ye Bitcoin (BTC) ve Ether’in (ETH) zaten beklenenden daha fazla düştüğünü ve “Kimse dip seviyenin ne olduğunu bilmiyor” dedi.

Profesyonel yatırımcılar için bile dip seviyenin belirlenmesinin zor olduğunu ekledi: “Bu yüzden mümkün olduğunda yatırım yapmak istersiniz.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto para piyasasındaki çöküş Warren Buffett’ın sözlerini doğruluyor – Mark Cuban
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!