Bitcoin fiyatı 29.000 doların altına indi – Analiste göre BTC bilinmeyen sularda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla’nın S&P 500 endeksinden çıkarılması, BTC/USD paritesini 30.000 doların altına sürükledi.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Wall Street borsasındaki kötü geçen işlem seansının ardından 19 Mayıs’ta 1.000 dolar daha aşağı indi.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

S&P 500 endeksinden çıkarılması üzerine Musk, “ESG dolandırıcılıktır” dedi

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, BTC/USD paritesi bu yazı hazırlanırken 29.000 dolar civarındaydı ve Bitstamp’ta 28.600 dolara kadar düşüp az da olsa yukarı sıçramıştı.

Parite, Haziran 2020’den bu yana en büyük gün içi düşüşünü görürken, özellikle dikkat çeken S&P 500 ve ABD hisse senetleriyle birlikte geriledi.

Devam eden tartışmalar nedeniyle endeksten çıkarılan Tesla, düşük performansını sürdürdü.

Firmanın CEO’su Elon Musk, sözde Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) kriterlerine bağlı görünen kararın arkasındakileri alenen azarladı.

Twitter’da, “ESG dolandırıcılıktır. Sahte sosyal adalet savaşçıları tarafından silahlandırılmıştır” dedi.

Further proof that ESG is a scam.

Tesla (a literal EV company) is also invested in Bitcoin, the most powerful “S” holding one can have, something that boosts financial powers for tens of millions of people worldwide under authoritarian regimes and emerging markets https://t.co/g2cRc4Tows

— Alex Gladstein 🌋 ⚡ (@gladstein) May 19, 2022

Yatırım devi Ark Invest’in kurucusu ve CEO’su Cathie Wood, Tesla’yı dışlama kararını “saçma” şeklinde tanımladı.

Enflasyonla mücadele önlemleri piyasada sıkıntı oluştururken kimilerine göre, riskli varlıklar için önümüzdeki aylarda en iyi ihtimalle “konsolidasyon” görülmeli.

Popüler yatırımcı CredibleCrypto, Bitcoin’in 2008 Küresel Mali Krizi sırasında S&P 500 tarafından sergilenen davranışı tekrarladığını kabul etti.

Do you remember the sentiment in ’08 when the housing bubble popped? Do you remember the stock market crash of ’08 and the subsequent recovery? Range highs taken, range lows taken, deviations, expanded flat, whatever you want to call it- we have seen it before. $BTC https://t.co/CmQ6a031Pg

— CrediBULL Crypto (05.27) (@CredibleCrypto) May 19, 2022

Tahvil piyasaları, merkez bankalarının sıkı finansal hamleleriyle kavramsal olarak fayda sağlarken, Bitcoin yanlısı kaynaklar arasında yatırım inancı azalıyor.

Analist Dylan LeClair, Vanguard’ın Total Bond Market borsa yatırım fonundan (ETF) elde edilen verilere vurgu yaparak, bunu “gerçek zamanlı olarak çöken küresel balon” olarak nitelendirdi.

“Daha da çılgınlaşacak” diye ekledi.

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi piyasa yorumcusu Holger Zschaepitz, kripto dışındaki piyasa için “800 yılın en büyük tahvil balonu” ifadesini kullandı.

Bitcoin fiyatında derin düşüş endişeleri sürüyor

Bitcoin açısından kısa zaman dilimlerine bakıldığında, daha derin bir düzeltme yapılmadan önce 30.000 doların üzerindeki potansiyel hareketlere dikkat çekiliyor.

İlgili: Bitcoin tarihinde bir ilk! – Yatırımcıların bu hafta takip etmesi gereken 5 faktör

Cointelegraph’a yazılarıyla katkıda bulunan Michaël van de Poppe, “Muhtemelen 29.700 dolara doğru düşüş mümkün. Akabinde 29.300 doları tutabilir miyiz sorusu akla gelecek. Ancak genel olarak hala Bitcoin’de 32.800 ve 34.000 dolara doğru devam ettiğimiz bir daha yüksek dipler görüleceğini düşünüyorum” şeklinde tweet attı.

Bu arada bir diğer yatırımcı Crypto Tony, BTC/USD paritesinin geçen haftaki 23.800 dolara ziyaretinin gerçek dip olmadığını ve daha önemli bir “kapitülasyon” sürecinin gelmesi gerektiği düşüncesini yineledi.

I am going to be sharing some quantitive charts and analysis soon to back up why i do not think capitulation has not happened yet

Many believe it has happened already, but it is important to see what it looks like and actually means 👑

— Crypto Tony (@CryptoTony__) May 19, 2022

Diğer mesajında, gün içindeki BTC fiyat hareketini “bilinmeyen bölgede seyahat” olarak tanımladı.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı 29.000 doların altına indi – Analiste göre BTC bilinmeyen sularda
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!